Mª del Mar Sales Andrés guanya el Premi Senyera d’Arts Visuals 2020

"Món" / "Mundo" - Mª de Mar Sales Andrés Premi Senyera

La pintora valenciana Mª del Mar Sales Andrés ha guanyat el Premi Senyera d’Arts Visuals 2020 gràcies a la seua obra “Món”. Este premi té una dotació econòmica de 12.000 euros i a esta convocatòria s’han presentat 82 obres.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, va ressaltar “l’alta qualitat de les propostes d’enguany, i l’augment del número d’elles. Per això a més de l’obra guanyadora, s’atorgaran cinc accèssits.”

La regidora va dir també que “enguany farem una exposició en el Museu de la Ciutat de les vint obres més valorades pel jurat”. Esta exposició es podrà visitar al Museu de la Ciutat des del dimarts 15 de desembre fins al diumenge 28 de febrer, en l’horari habitual del centre.

Obres guardonades en el Premi Senyera d’Arts Visuals 2020

Enguany, les obres guardonades en els cinc accèssit ex aequo, sense remuneració econòmica han sigut. Estes obres són les següents: «Sense títol (Triangulars en F120)», de Manuel Blázquez Palacios, «Flexia 19», de José Antonio Barreiro Díez, «(Ent-) Zauberung / Desencantament», d’Ana Císcar Cebriá, «Sense títol», de Rubén Tortosa Hortes i «Sense títol» de Fermín Jiménez Landa.

Jurat del Premi Senyera d’Arts Visuals 2020

En la present edició, el jurat ha estat format per experts de l’art, la crítica artística i la universitat. S’ha volgut ressaltar l’interés de la majoria de les obres presentades. També destaca que es representen moltes de les manifestacions de la creació contemporània. Així trobem pintura, escultura, dibuix o instal·lacions o el vídeo art.

Així, l’obra guanyadora del Premi Senyera d’Arts Visuals 2020 de Mª de Mar Sales Andrés té una doble visió figurativa i abstracta. Esta obra “Món” intenta expressar, des d’una perspectiva metafòrica, la relació sensorial i emocional amb el món al qual pertany.

L’artista es doctorà en 2004 per la Facultat de Belles arts de Sant Carles de València, on ha exercit com a professora.

Print Friendly, PDF & Email