Skip to content

Les societats musicals declarades Patrimoni Cultural Immaterial

31/03/2021
societat musical - sociedad musical
Comarca: València

Este ha sigut l’anunci que ha fet el Ministeri de Cultura i Esport després de la reunió del Consell de Ministres, les societats musicals valencianes han sigut declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya.

Al juliol el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, anuncià l’inici del procés de declaración en reunir-se amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González.

Més reconeixements per a les societats musicals valencianes

Recordem que les societats musicals valencianes van ser declarades Bé d’Interés Cultural Immaterial en 2018. Unes societats musicals que representen més del 50% de les del conjunt de l’Estat espanyol i ara també són patrimoni immaterial.

Per a Daniela González, presidenta de la FSMCV, “Volem donar la nostra enhorabona a cadascuna de les 550 societats musicals que componen la FSMCV i a tots els integrants d’aquest col·lectiu per haver aconseguit, després de molts esforços, aconseguir el reconeixement que mereix el col·lectiu“.

Les xifres de les societats musicals

En estos moments al territorio valencià hi ha més de 1.100 bandes de música; més de 600 centres educatius; més de 40.000 músics; 60.000 alumnes; i 200.000 socis i milers que voluntaris.

 

Print Friendly, PDF & Email