|

Les arts Volant farà més present l’òpera als barris de València

Les Arts Volant - òpera València / ópera València

Acaba de presentar-se el calendari d’actuacions de la nova edició de Les Arts Volant, gràcies al qual l’Ajuntament vol acostar l’Òpera als diversos barris de la ciutat de València.

Enguany 6 barris més podran gaudir d’este gènere líric, segons informà la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, este passat dimarts.

L’objectiu d’este projecte es trencar la imatge tradicional de llunyania de la societat i l’òpera. Per este motiu este Les Arts Volant trasllada l’òpera a les places i carrers de la ciutat de València. I en estos escenaris mostra l’essència de la representació escènica, la seua música i el seu cant.

Tello indicà que “l’òpera és una manifestació artística culta i refinada, que erròniament es pensava que no li anava interessar a la gent, però nosaltres volíem trencar estes barreres, acostar l’òpera a la ciutadania i deixar clar que estes representacions tenen molt a oferir”.

L’òpera de Les Arts Volant als barris de la ciutat

Setembre acostarà l’òpera Les Arts Volant als barris de València de Tendetes, Orriols i Campanar. A l’octubre seran els barris de la Malva-Rosa, Cabanyal-Canyamelar i Penya-roja els protagonistes d’este programa musical.

En paraules de la regidora, “No és fàcil traure l’òpera fora dels espais condicionats per a esta mena de representacions, però este projecte l’ha fet possible gràcies a un extraordinari treball tècnic i logístic, acompanyat d’una direcció artística i uns intèrprets del més alt nivell, que es tradueix en una gran acceptació per part del públic”.

Com hem dit, esta és una iniciativa de l’Ajuntament de València que va sorgir en 2015 amb la col·laboració de la Diputació de València i el Palau de les Arts. Així, i des de 2017, “ha portat l’òpera a 16 barris de la ciutat, com Patraix, Benicalap, Orriols, Ciutat Vella, Sant Marcel·lí,Malilla o Velluters i s’han fet 22 representacions, malgrat la pandèmia , a les quals han assistit prop de 15.000 persones”, explicà Tello.

Finalment, la regidora comentà que este projecte “se suma al projecte Cultura als barris, que pretén portar cultura de qualitat als barris més allunyats de les infraestructures culturals de la ciutat”.

Actuacions de Les Arts Volant 2021 – “El tutor Burlat”

  • 24 de setembre 22:00h, Avinguda Gregorio Gea (Tendetes) .
  • 25 de setembre 22:00h, Parc de L’Ermita, (Orriols).
  • 26 de setembre 19:30h, Parc de l’Alqueria de Ricós (Campanar).
  • 1 d’octubre 22:00h, Plaça ermita de vera (Malva-rosa).
  • 2 d’octubre 22:00h, Plaça de l’Església dels Àngels Cabanyal-Canyamelar).
  • 3 d’octubre 19:30h, Esplanada entre finques, entre el Passeig de l’Albereda i el carrer Luis García-Berlanga (Penya-roja).
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts