Skip to content

Leiko Ikemura i la seua defensa de la naturalesa

19/10/2021
Leiko Ikemura
Comarca: València

Sis escultures de l’artista japonesa Leiko Ikemura estaran fins al 6 de març en l’estany sud de l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

L’obra principal és l’Usagi Greeting, la llebre sagrada Bodhisattva, la mare de totes les existències. Buida, amb una obertura en la part davantera de la falda, les seues llargues orelles simulen antenes que indiquen verticalitat, apuntant cap a l’univers. Li acompanyen cinc xicotetes figures jacents, també de bronze, amb tènues patines de color, que estan recolzades sobre ovalats pedestals, amb la sensació d’estar surant.

Segons l’autora criatures noves i desconegudes que han aparegut en este món, però enyoren un altre. Per a conscienciar als éssers humans sobre la falta de protecció de la naturalesa en el planeta on vivim.

Leiko va estudiar entre 1970 i 1972 en la Universitat d’Estudis Estrangers d’Osaka i els cinc anys següents a l’Escola Superior de Belles arts Santa Isabel d’Hongria de Sevilla. Posteriorment, entre 1990 i 2016 va exercir com a catedràtica en la Universitat de Künste a Alemanya, país on resideix.

És una artista de renom universal que ha exposat les seues obres en importants ciutats de món, ara Leiko Ikemura ho fa a l’estany sud de l’Hemisfèric de València.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)