Skip to content

L’Ajuntament restaurarà peces paleontològiques del Museu de Ciències Naturals

02/09/2019
Megateri - Museu de Ciències Naturals de València
Comarca: València

El servici de Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament de València ha fet l’encàrrec de la restauració d’algunes de les peces paleontològiques que formen part de la col·lecció permanent Rodrigo Botet del Museu de Ciències Naturals. En este espai es poden contemplar quinze esquelets de mamífers fòssils.

La restauració de set grans peces de mamífers serà duta a terme per l’especialista Estrella Gema González Santiago, per un import de 7.429 euros.

D’esta manera, s’actuarà sobre quatre pelvis i altres elements de gran mida i importància científica, que es troben embalats des de 1990. En aquell temps van ser traslladats des de l’Almodí a les sales de l’Ajuntament. I una dècada després es varen traslladar a l’actual Museu de Ciències Naturals.

La col·lecció de peces paleontològiques de José Rodrigo Botet del Museu de Ciències Naturals

El Museu de Ciències Naturals de València alberga la col·lecció paleontològica que José Rodrigo Botet (1842-1915), científic naturalista de Manises, va descobrir i estudiar durant les seues visites a la Pampa i la Patagònia argentines.

Les peces les va cedir a l’Ajuntament en 1889, i en 1902, en el IV Centenari de la Universitat, es va mostrar per primera vegada al públic.

El conjunt paleontològic quedà instal·lat en l’Almodí, de manera que este edifici va constituir el primer museu de paleontologia d’Europa en 1907. D’allí passà, en 1990, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament. Finalment, en 1999 es varen traslladar al Museu de Ciències Naturals.

Un museu dins dels Jardins de Vivers

El Museu de Ciències Naturals, de titularitat municipal, es troba situat en l’antic restaurant de Vivers, restaurat i adaptat com a centre per a la conservació, estudi i difusió del ric patrimoni científic i natural de València.

Tarifes: 
– Entrada individual: 2 euros.
– Dissabtes, diumenges i festius: gratuït des de les 15.00 a les 19.00 hores
– BONO: 6 euros (vàlid per tres dies).

Mapa:

Carrer General Élio (Jardins de Vivers), S/N
46010 València
Telèfon: 96.208.43.13

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.