Skip to content

L’Ajuntament li dedica una plaça a la Setmana Santa Marinera

20/08/2021
plaça Setmana Santa Marinera - plaza Semana Santa Marinera
Comarca: València

La Setmana Santa Marinera de València ja té una plaça, està al barri del Marítim i mostra el reconeixement del consistori a esta festa tradicional valenciana.

Així ho va indicar la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, en explicar que “la Setmana Santa Marinera és una de les principals senyes d’identitat sociocultural dels barris del districte dels Poblats Marítims, com el Grau, el Canyamelar i el Cabanyal, a més de ser també Patrimoni Cultural Immaterial d’estos barris i, per extensió, de la ciutat de València”. I va afegir que “Mentre altres governs estaven més centrats en fastos com la Fórmula 1 o en com destruir el barri del Cabanyal, este govern escolta a les persones i reconeix les tradicions dels nostres barris”.

Una resposta a la petició veïnal

La decisió de l’Ajuntament respon a la petició del veïnat. Tello ho va raonar dient que “l’equip de govern està obert a escoltar les peticions d’entitats i d’associacions de la ciutat; perquè escolta els seus veïns i veïnes i governa per a tots i totes”. “Per això – continuà- , quan vam rebre la petició per part de l’associació cultural Trobada i Opinió Setmanasantera (EOS) de dedicar la plaça de la confluència dels carrers de la Reina i Francesc Cubells a esta celebració ens vam posar mans a l’obra”.

Bona acollida per esta nova plaça de la Setmana Santa Marinera

El president d’EOS, Paco Celdrán, va dir que estan “molt feliços i contents” perquè la seua petició “haja estat atesa per l’Ajuntament de València”. El representant d’esta entitat va ressaltar “la rapidesa amb la qual ha respost el consistori valencià a esta proposta que vam fer tan sols quatre mesos enrere”.

Finalment, Pepe Martorell, president de la Junta de la Setmana Santa Marinera, també declarà sentir-se “molt satisfet perquè una plaça tan cèntrica del marítim, on conflueixen els barris del Cabanyal-Canyamelar i del Grau, on hi ha un flux de gent constant, i que es troba tan prop del museu dedicat a la festivitat, porte a partir d’ara el nom de la Setmana Santa Marinera”. Martorell va donar “la benvinguda” a esta decisió de l’Ajuntament de València.

La nova plaça de la Setmana Santa Marinera fins ara era coneguda com a plaça de l’Armada Espanyola.

Print Friendly, PDF & Email