L’Ajuntament incrementa les ajudes a les arts escèniques

18/01/2023

Ajudes arts escèniques / Ayudas artes escénicas
Índex / Índice
  1. Un major suport a a les arts escèniques
  2. Programes innovadors
  3. Un major suport per al sector

Un major suport a a les arts escèniques

La Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, a través de la seua regidora, Maite Ibáñez, ha anunciat que enguany la convocatòria d'ajudes a les arts escèniques comptarà amb un augment global del pressupost de 130.000 euros. Així mateix, s'ha destacat que els 500.000 euros previstos en 2019 s'han incrementat fins als 715.000 euros en 2023.

A més, s'han específicat els increments de les ajudes a la programació en sales de teatre privades, que passen dels 200.000 euros l'any passat als 250.000 euros enguany, així com les ajudes a la producció escènica, que s'amplien dels 180.000 euros als 210.000 euros. Les destinades a festivals escènics i circuits s'intensifiquen fins als 90.000; les de projectes d'especial interès, fins als 75.000, i la de residències de creació, fins als 50.000 euros.

Per a facilitar les sol·licituds a causa de la crisi sanitària, l'any passat es va incrementar notàblement la quantia i es van crear noves convocatòries extraordinàries, com ara l'anomenada "Impulsart" per a ajudar als sectors de les arts escèniques i de l’audiovisual, o la convocatòria per adequar els espais escènics a la situació sanitària.

Programes innovadors

Enguany s'ha recuperat la convocatòria d'ajudes a les associacions professionals, i s'han creat noves, com el programa "Arts in progress", gestionat en col·laboració amb la Universitat de València per promoure projectes innovadors en el món de les arts escèniques i fomentar la cerca de nous llenguatges i iniciatives d'interès experimental.

A més, s'ha estabilitzat la coordinació dels teatres municipals, s'ha creat el centre de producció d'arts escèniques "Bombalino" i s'ha reforçat la internacionalització a través del suport al projecte "Rutes Internacionals".

Un major suport per al sector

La regidora Maite Ibáñez ha explicat que el major suport a les ajudes a les arts escèniques es du a terme per "fer costat al sector professional de les arts escèniques de la ciutat i ajudar-lo a fer front a la inflació".

Així doncs, l'Ajuntament de València aposta per un major suport al sector de les arts escèniques per a fomentar el talent creatiu i les noves iniciatives d'interès experimental, així com per a contribuir a la recuperació de les activitats artístiques després de la crisi sanitària.

Go up