Skip to content

L’Ajuntament i el Camí del Sant Grial promocionaran la relíquia

05/01/2021
Ajuntament / Camí del Sant Grial

L’Ajuntament de València i l’Associació Cultural El Camí del Sant Grial han firmat recentment un conveni de promoció de la relíquia del Sant Grial, el calze que es troba a la Catedral de la ciutat.

Firmaren el conveni el regidor de Turisme, Emiliano García, el director gerent de la Fundació Visit València, Antonio Bernabé, i la presidenta de l’Associació Cultural El Camí del Sant Grial, Ana Mafé.

Gràcies a este conveni s’habilitarà Aula Greal com a centre d’interpretació, exposicions i acolliment pelegrí en l’entorn de la Catedral. I tot en un any que és Any Jubilar.

El Sant Grial com a atractiu turístic

El regidor indicà que “s’estructura una unió de sinergies amb l’objectiu de facilitar l’obertura” de l’aula. L’objectiu és que “pelegrins, curiosos, visitants i veïnat puguen conéixer la història que envolta esta sagrada relíquia que tantes voltes ha sigut mostrada en la literatura i el cinema”.

Continuà afirmant que “esta és una oportunitat per continuar posant en valor el factor diferenciador i únic de la nostra ciutat a través del nostre patrimoni i potenciant el turisme cultural i de pelegrinatge”.

I tot, com reconegué el regidor, que “esta pandèmia ha deixat en molt dures condicions els comerços del centre de la ciutat”. I afirmà que “esta és una magnífica oportunitat per fomentar les visites en família tant a la mateixa Catedral com a Aula Grial”.

Així, indicà, es podrà “conéixer en profunditat esta històrica relíquia i el que representa, a més de poder disfrutar de la gastronomia dels locals que l’envolten i també de la resta d’atractius culturals i turístics que oferix la nostra ciutat”.

Ana Mafé recalcà que “la pandèmia només deixa que les coses es facen en família, amb membres d’una mateixa bambolla”.

La presidenta de El Camí del Sant Grial animà als nuclis familiars que “visiten el centre, coneguen el seu patrimoni i col·laboren amb l’economia local donant suport als nostres comerços”.

El conveni per a promocionar el Sant Calze

Este conveni contempla l’obertura d’Aula Grial en breu. Allí hi haurà noves aportacions al discurs expositiu de la directora de contingut, l’escriptora Alicia Palazón.

A més, es vol “promocionar la ciutat de València com a destinació cultural i de pelegrinatge, i atendre totes les persones i famílies que mostren interés per València com a la ciutat del Sant Grial”. 

I afegí que es tracta de “la relíquia més buscada de l’Edat Mitjana occidental”. I açò a més de les accions de promoció que fa la Fundació Visit València al voltant de la Sant Grial o Sant Calze.

Finalment, el regidor acudirà a la reobertura d’Aula Grial. Així donarà a conéixer este espai i el contingut del centre d’interpretació de la relíquia del calze de València o Sant Grial.

“Animem totes les persones a vindre a visitar esta relíquia, un símbol de la unió entre les cultures jueva, cristiana i musulmana”, comentà.

Emiliano García
Print Friendly, PDF & Email