Skip to content

L’Ajuntament destina 1.520.000 euros a la cultura de la ciutat

24/10/2020
Glòria Tello ajudes culturals ciutat / Glòria Tello - ayudas culturales ciudad

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovà divendres passat unes ajudes de 1.520.000 euros al conjunt de les indústries que fan cultura a la ciutat.

Es consideren destinatàries d’esta ajuda les empreses culturals, les associacions sense ànim de lucre i els autònoms de la ciutat.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, indicà que “la cultura és un servei públic essencial i l’administració pública no pot quedar al marge de la situació que està vivint el món cultural a causa de la pandèmia”.

Ajudes extraordinàries a les indústries de cultura de la ciutat

Així, l’Ajuntament ha obert esta línia de caràcter extraordinari d’ajudes per al sector cultural de la ciutat de València.

I açò s’ha fet a proposta de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals. S’ha d’especificar que hi ha una ajuda específica per a les arts escèniques, de la regidoria corresponent.

Dels 1.520.00 euros totals, un milió anirà directament a autònoms i empreses. La resta de l’ajuda serà per a les associacions sense ànim de lucre.

Petició de les ajudes

Les ajudes poden demanar-se des de la seu electrònica de l’Ajuntament de València quan es publique en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV).

A partir d’eixe moment hi ha vint dies per a presentar la documentació corresponent. En cas necessari l’ordre de tramitació i fins i tot de la concessió es decidirà per sorteig, segons l’Ajuntament per a evitar greuges.

Requisits per a la concessió de les ajudes

Hi ha tres condicions o  requisits per a poder accedir a estes ajudes:

  1. Tindre domicili fiscal o seu comercial a la ciutat de València
  2. Estar donats d’alta en el registre cultural corresponent
  3. Ser associació, empresa o autònom i dedicats al món de la cultura

Import de les ajudes de l’Ajuntament a la cultura de la ciutat

Les quantitats que podran rebre les associacions sense ànim de lucre variaran entre 1.200 i 3.500 euros. La quantitat dependrà del nombre de socis. En el cas de les empreses les quantitats variaran entre 2.000 i 4.000 euros segons el nombre de treballadors.

Finalment, les empreses i autònoms que acrediten inscripció en una associació professional rebran 2.000 euros addicionals.

Si una volta repartides les quantitats sobraren diners la quantitat restant es prorratejaria entre els participants.

Tello va afegir que “l’Ajuntament està fent una aposta que no té precedents per garantir la supervivència de les industries culturals de la ciutat”.

I va acabar afirmant que que la majoria de les indústries culturals de València “estan formades per xicotets col·lectius, autònoms i empreses menudes i, per tant, cal prendre mesures excepcionals per pal·liar esta circumstància”.

Print Friendly, PDF & Email