Skip to content

La reina de espadas, última novel·la de Javier Más

03/08/2021
La reina de espadas - Javier Más
Comarca: València

Isabel la Catòlica, Juana de Pimentel i l’espasa de Ferran III són els eixos de l’última novel·la de Javier Más, La reina de espadas. Una història que transcorre a l’Espanya de 1448 en la qual trobem una peculiar lluita. Es tracta del desig de dues dones que volen el poder de la corona de Castella.

Lluita de dones per la ‘Lobera’ i el poder

Ens trobem d’una banda a Isabel la Catòlica i per una altra a Juana de Pimentel, comtessa de Montalbán. Estes dones s’enfronten en esta història en una lluita que no tindrà pietat. L’objectiu final és posseir la Lobera, mítica espasa de Fernando III, situada a Sevilla, el poder de la qual pot donar la victòria definitiva.

En el transcurs dels fets està amb construcció la Catedral de Sevilla, i es produirà la mort del seu mestre d’Obres. Per part seua, l’arquebisbe portarà a escena a la reina de la Corona d’Aragó, María de Trastàmara. Este fet suposarà una amenaça per a l’equilibri en la batalla de Castella i establirà un nou mapa peninsular.

«Liberado el cerrojo desde dentro, terminó de abrir la vitrina y cogió con su mano derecha aquella importantísima reliquia. Le pareció sentir recorrer por su cuerpo, en ese momento, una fuerza inusitada. Estaba más seguro de sí mismo, más intrépido, más dispuesto a luchar contra todo. Asida por la empuñadura, la levantó hacia el techo sin dejar de mirarla. Era la espada de Fernando III. Era la mítica Lobera, el arma que había ganado todas las batallas de quienes la habían empuñado» (fragment de La reina de espadas, novel·la de Javier Más).

Javier Más és Doctor en Història Contemporània i en l’actualitat és professor de la Universitat CV Sant Vicent Màrtir. Nascut a Castelló ha escrit diversos llibres i assajos sobre els anys 40 a Espanya i Europa Occidental, a més d’endinsar-se en el món de la novel·la amb diversos capítols i premis. L’objectiu de Més en la novel·la juvenil és donar a conéixer els passatges més significatius de la història, el coneixement de la qual és menys atractiu per als joves.

Print Friendly, PDF & Email