|

La mostra “Javier Calvo 2014-2023” repassa la producció pictòrica recent de l’artista valencià

Javier Calvo, mostra, producció pictòrica, València, exposició, trajectòria artística, reiteració de formes rectilínies, cromatisme, sfumato

L’artista valencià Javier Calvo exposa a la mostra “Javier Calvo 2014-2023” una selecció de la seua producció pictòrica dels últims nou anys, dividida per blocs temàtics i cronològics. La mostra, visitable al Museu de la Ciutat, recull la seua última investigació plàstica, el buit, que abasta una dècada i destaca per la reiteració de formes rectilínies dures i obertes que modulen les composicions. El fort cromatisme basat en la paleta de colors freds i l’absència absoluta de línies corbes, juntament amb la tècnica del sfumato, són altres elements que defineixen la producció de Javier Calvo.

La mostra, que ha estat comissariada per Mar Beltrán Alandete i ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha sigut un projecte covat a foc lent a causa de la pandèmia i de les intervencions que s’han dut a terme en els espais expositius municipals. La regidora Glòria Tello ha destacat la trajectòria de l’artista i la seua manera de ser, així com la qualitat de les seues obres.

Javier Calvo

Javier Calvo, que es va formar a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles i va viure una temporada a París, ha destacat la seua cerca incansable de noves fórmules i ha explicat que treballa “per blocs temàtics” en aquesta exposició, en què un 70% de l’obra és inèdit.

La mostra partix des de l’últim quadre de la sèrie Vacuidad (2010-2014) per a continuar amb les series Abismos, Simas, Cenotes y Cráteres (2014-2016); Rayo Abismal (2016-2017); Formentera Abismal, Vacío Formentera (2017-2018); Sin Salida, Atzucac (2018-2020); Por donde pasa el viento, Volviendo a Ítaca, Viaje a ninguna parte (2020-2021) i finalment Vela latina(2022-2023).

En definitiva, “Javier Calvo 2014-2023” és una oportunitat única per a conéixer l’obra recent d’un dels artistes valencians més volguts i respectats de la seua generació.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts