Els museus municipals obrin les seues portes

22/05/2020

Els museus municipals obrin les seues portes / Los museos municipales abren sus puertas

Els museus municipals de la ciutat de València obrin les seues portes des del passat dijous i de visita temporalment gratuïta. En este primer dia la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, visità alguns d'ells, al mateix temps que pogué comprovar en primera persona les mesures de seguretat implantades.

Entre les mesures  que s'han implantat podem citar les mampares protectores per als treballadors i treballadores. També és pot trobar gel hidroalcohòlic a l'entrada, de manera que els visitants puguen desinfectar-se abans d'accedir als museus.

Tello explicà que “L'Ajuntament de València ha decidit recuperar gradualment l'activitat cultural de la ciutat amb la reobertura progressiva dels seus museus i monuments complint amb l'objectiu fonamental de preservar la salut pública”.

La regidora explicà que s'han adoptat totes mesures per a complir les normes de la fase 1 "en les mateixes instal·lacions i en els béns patrimonials". I esta actuació s'ha fet tant per als treballadors i les treballadores "com cap als visitants, perquè estos puguen acudir als diferents espais museístics amb les màximes garanties possibles, seguint les normes i protocols exigits”.

Índex / Índice
  1. Primers museus que obrin les seues portes
    1. Horaris de visita
    2. Entrada gratuïta i normes de visita

Primers museus que obrin les seues portes

En un primer moment els museus que tornen a oferir els seus servicis són la Casa-Museu Benlliure, Casa-Museu Vicente Blasco Ibáñez, Centre Arqueològic de l’Almoina, Museu de Ciències Naturals, Museu de la Ciutat, Museu de l'arròs, Museu d'Història de València i Palau de Cervelló.

Horaris de visita

Els museus municipals obrin les portes segons estos horaris de visita en esta fase de d'obertura gradual:

- Dimarts, dimecres i dijous:  de 10 a 14 h.

- Divendres i dissabtes:  de 10 a 14 h. i de 15 a 19 h.

- Diumenges i festius:  de 10 a 14 h.

- Dilluns:  TANCAT.

La raó d'esta limitació horària ve, segons expliquen des de la regidoria, de la necessitat d’incrementar el personal d’atenció al públic assignat en cada centre. I açò és per controlar el compliment de les mesures d’higiene i de distanciament interpersonal.

Entrada gratuïta i normes de visita

Com hem dit adés, l'entrada és gratuïta de manera temporal, fins a que estiga acabada la implantació del pagament mitjançant datàfons.

En referència a les normes de visita, es permeten només visites individuals i familiars. En este cas s'entén com a tals tant la visita d'una persona com la d'una unitat familiar o unitat de convivència anàloga.

Sense elements audiovisuals ni visites en grups

Açò vol dir que no es poden realitzar visites de grups, visites guiades ni activitats culturals o educatives. A més no estaran en funcionament els elements audiovisuals i tàctils. Tampoc estaran disponibles les taquilles o consignes, ni els fullets.

Aforament limitat

L’aforament es limita a un terç de la capacitat habitual del museu i haurà de mantindre's la distància mínima de seguretat de 2 metres al llarg de tota la visita.  

A més, el museu posarà a la disposició dels visitants gels hidroalcohòlics per a la neteja de mans. S'ha de fer insistència que el seu ús serà obligatori per accedir al recinte. Finalment, comentar que també s’ha reforçat la neteja de les instal·lacions i els banys.

Glòria Tello

Go up