Skip to content

El Micalet lliurà el seus Premis Miquelet 2019

01/12/2019
Premis Miquelet 2019
Comarca: València

Vicent Sanz i Pérez, Adrián Novella, el projecte Musiescola i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló entre els guardonats.

La Societat Coral el Micalet va celebrar la gala de lliurament dels seus Premis Miquelet en la seua 32ª edició.

El Teatre Micalet va acollir la celebració d’esta gala que clausurava el Novembre Cultural, iniciativa que ha tingut lloc del 23 al 30 del mes de novembre ple d’actes, danses, concerts i conferències obertes al públic.

Els premiats Miquelet 2019

En la present edició els Premis Miquelet d’Honor, individual i col·lectiu, van ser atorgats a Manuel Molins i a l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà.

El Micalet ha volgut reconéixer “la trajectòria de Molins, professor, dramaturg, director escènic, assagista i un referent del teatre valencià”. En el cas de l’associació alcoiana “per la seva labor cívica, defensa de la cultura i reivindicació de l’obra del poeta Joan Valls a la qual dóna nom”.

En la resta de categories es concedí el Premi Joan Coromines de recerca filològica, històrica o cultural a Vicent Sanz i Pérez per La música del Ball dels Espies. Origen, caracerístiques i expansió. El Premi Micalet de Teatre va ser per a Adrián Novella per Els Nuvis. I el projecte Musiescola va obtindre el Premi Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques. Es tracta d’un projecte intercentres que du a terme una jornada anual de convivència musical escolar per lluitar contra el fracàs escolar a través de la música. A hores d’ara hi participen 50 escoles i més de 60 mestres d’educació musical.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló per Castelló republicà, arquitectura i urbanisme (1931-1936), va obtindre el Premi Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer.

I la Muixeranga de València també va ser reconeguda. En este cas li va ser concedit el Premi Difusió del Patrimoni Cultural, atorgat pel club de viatges Fil per Randa.

I la formació musical tingué el seu espai gràcies al reconéixement als expedients acadèmics de sis alumnes de l’Institut Musical Giner, adscrit a l’associació. Es tracta del Premi Estudis Musicals pels seus expedients acadèmics en el curs 2018-19.

Finalment, es van lliurar les insígnies d’or de la societat musical als socis, amb més de 50 anys d’antiguitat en l’entitat, Eliseu Climent i Rosa Raga.

Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, considerà un èxit la iniciativa Novembre Cultural i assegurà que “volem continuar en la mateixa línia de servei a aquest poble, com deia Salvador Espriu. I ho farem mentre hi hagi alumnat i públic que vullga gaudir de la música, del cant, del teatre i de les conferències, amb nosaltres”.

Pardiñas va agrair la fidelitat de Climent i Raga i demanà fermesa “en la defensa de la llengua, l’educació i els drets d’expres- sió, tant individuals com col·lectius”.

L’acte, iniciat amb l’actuació de la Coral Giner i conduït per Víctor Benavides, va acabar amb un sopar de germanor i l’actuació del duo format per Mireia Pardiñas (veu) i Gemma Morales (teclat).

A esta gala varen assistir diverses autoritats valencianes com Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Joan Ribó, alcalde de València; Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València; o Maite Ibáñez, regidora d’Educació de l’Ajuntament de València. A més hi assistiren representants de diverses entitats, associacions i partits polìtics.

Relació dels Premis Miquelet 2019 concedits pel Micalet

 • Premi Miquelet d’Honor (individual): Manuel Molins.
 • Premi Miquelet d’Honor (col·lectiu): Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà.
 • Premi Joan Coromines, de recerca filològica, històrica o cultural: Vicent Sanz i Pérez per La música del Ball dels Espies. Origen, característiques i expansió.
 • Premi Micalet de Teatre: Adrián Novella por Els Nuvis.
  Premi Enric Soler i Godes: d’experiències pedagògiques
  Musiescola.
 • Premi Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer: Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló por Castelló repu- blicà, arquitectura i urbanisme (1931-1936).
 • Premi Difusió del Patrimoni Cultural: La Muixeranga de València.
 • Premi Estudis Musicals de l’Institut Musical Giner:  a l’alumnat amb millors expedients acadèmics del curs 2018-2019:
  • Ensenyament elemental
   • Primer premi: Francisco Javier González Pedrón (1er violoncel)
   • Segon premi: Gabriela Nieto Gutiérrez (3er piano)
   • Tercer premi: Aitana Oriana Mahugo Sugrañes (1er piano)
  • Ensenyament profesional
   • Primer premi: Ariadna Morente Gutiérrez (4t piano)
   • Segon premi: Carla Tárrega Campos (3er flauta)
   • Tercer premi: María Hernández Giménez (6e percussió)
Print Friendly, PDF & Email