
El Centre del Carme oferirà una classe de meditació i ioga online en directe

El Centre del Carme Cultura Contemporània oferirà este pròxim divendres una classe de meditació i ioga online en directe des de les seues xarxes socials, com ara el seu Instragram (@cccc_centredelcarme). La cita és d'11.00 a 12.00 i guiarà esta activitat Natalia Jiménez Restrepo, professora de ioga especialitzada i membre de l'equip creatiu d'Escif, Brillo y sabor.
La iniciativa ix de la proposta de l'artista valencià, Escif, que convida a seguir les recomanacions de 'La meditadora', la peça central de la falla municipal 2020, vinculada a la seua mostra al Centre del Carme,'Qué pasa con los insectos después de la guerra'. Esta meditació s'inclou dins del seu programa online '#CCCCenCasa'.
El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, va explicar que "des que es va decretar el tancament dels centres culturals per la crisi sanitària, en el Centre del Carme hem posat en marxa un projecte cultural online per al qual hem comptat amb nombrosos agents culturals i especialment amb els artistes i comissaris que formen part de la nostra programació".
I va afegir que "com a centre de cultura contemporània la intenció és portar a la xarxa el nostre projecte d'agitació cultural amb una programació multidisciplinària i diversa que permeta al públic continuar gaudint d'una oferta cultural de qualitat". Pérez Pont va acabar assenyalant que "l'art és una eina transmisora de coneixement i d'emocions que en estos dies de confinament ens transmet ànim i ens ajuda a combatre esta situació insòlita".
El cas de l'artista valenciana Raquel Rodrigo ens obri el seu estudi i cerca la unió entre l'art i el disseny, la tradició i contemporaneïtat, l'artesanal i l'industrial.
Des de casa per a les famílies
A més d'esta classe de meditació i ioga online, el Centre del Carme oferix a les famílies, des de dilluns passat, dins del programa de mediació i educació '#CCCCHabitantEspais', que puguen trobar en la web del Consorci de Museus (www.consorcimuseus.gva.es) dos propostes didàctiques i lúdiques per a fer des de casa. Així, 'El plànol de la meua casa' és un taller d'arquitectura per a xiquetes i xiquets que proposa redescobrir les llars a nivell arquitectònic i espacial. També poden recórrer cada estada per a comprendre el sentit de cadascuna i els seus usos; les zones de dia i de nit, les habitacions humides, els paviments, particions i tancaments.
A més, trobem el taller 'On estan les flors?', en el qual es proposa diverses accions en família, des de mirar una flor, interpretar-la i reproduir-la fins a escanejar-la.
Tots els continguts del programa online del Centre del Carme '#CCCCenCasa' estan disponibles en www.consorcimuseus.gva.es i a través de les xarxes socials del @centredelcarme.
Relacionades / Relacionadas