Skip to content

Ban 9 d’Octubre

06/10/2019
Ajuntament de València
Comarca: València

L’Ajuntament de València ha publicat, com cada any, el tradicional Ban per la festivitat del 9 d’Octubre.

Ribó recorda que esta data “emblemàtica “ens servix per a celebrar la nostra realitat com a poble i per a reivindicar les nostres aspiracions i el marc de l’autogovern”. I indica també que “vivim un Nou d’Octubre amb la mirada posada en el present i el futur del nostre territori, en un sentit local i al mateix temps global”. “Perquè l’estima per la nostra terra s’ha de demostrar defenent el nostre entorn i la nostra singularitat paisatgística: la nostra horta, les nostres platges, l’Albufera, l’aire que respirem; en definitiva: el nostre medi ambient. L’emergència climàtica és una realitat no només de futur, sinó també de present”.

En esta invitació Ribó reclama un finançament adequat i unes infraestructures adequades i que respecten l’entorn. També destaca “les reivindicacions que tenen a vore amb el respecte a la nostra cultura i a la nostra història”, i “la voluntat d’avançar que s’ha de traduir en millores en l’àmbit de la justícia social, i que té com a fita l’assoliment d’una ciutat i un país que treballen alhora perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats, on la diversitat siga una riquesa no només a valorar, sinó també a promoure, i en els quals l’aconseguiment de la igualtat entre els homes i les dones que hi habiten siga una constant”.

Finalment, fa una crida a la pluralitat d’opinions que “ha de contribuir, precisament, a fomentar la unitat en allò que ens unix: la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el poble valencià, de la nostra cultura i patrimoni, d’un model igualitari i inclusiu de societat, i de la sostenibilitat en el present i en el futur”.

Ban 9 d’Octubre

Joan Ribó Canut
Alcalde de València

El Nou d’Octubre és una data emblemàtica que ens servix per a celebrar la nostra realitat com a poble i per a reivindicar les nostres aspiracions i el marc de l’autogovern. Unes reivindicacions que tenen a vore amb el respecte a la nostra cultura i a la nostra història, però també amb el potencial que té la nostra societat i que s’ha de traduir en un finançament adequat i en unes infraestructures que dinamitzen la nostra economia, la potencien i ens vertebren.

Tanmateix, res d’això no tindrà sentit si la voluntat d’avançar no es traduïx en millores en l’àmbit de la justícia social, que té com a fita l’assoliment d’una ciutat i un país que treballen alhora perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats, on la diversitat siga una riquesa no només a valorar, sinó també a promoure, i en els quals l’aconseguiment de la igualtat entre els homes i les dones que hi habiten siga una constant.

Vivim un Nou d’Octubre amb la mirada posada en el present i el futur del nostre territori, en un sentit local i al mateix temps global. Perquè l’estima per la nostra terra s’ha de demostrar defenent el nostre entorn i la nostra singularitat paisatgística: la nostra horta, les nostres platges, l’Albufera, l’aire que respirem; en definitiva: el nostre medi ambient. L’emergència climàtica és una realitat no només de futur, sinó també de present. No podem, com a poble, arribar tard als reptes per a conservar i millorar l’habitabilitat en el nostre planeta, amb accions globals i amb estratègies d’àmbit local. Per això, este Nou d’Octubre també ha de ser una jornada per a reivindicar la sostenibilitat, la nostra manera tradicional de viure, la mediterraneïtat. Optar a les millors infraestructures i comunicacions per a la nostra ciutat en equilibri amb el nostre patrimoni històric i natural.

Este Nou d’Octubre, omplim les places i els carrers amb un missatge rotund: la pluralitat d’opinions ha de contribuir, precisament, a fomentar la unitat en allò que ens unix: la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el poble valencià, de la nostra cultura i patrimoni, d’un model igualitari i inclusiu de societat, i de la sostenibilitat en el present i en el futur.

Visca València i bon Nou d’Octubre!

Print Friendly, PDF & Email