Ban 9 d'Octubre

06/10/2019

subvencions entitats culturals sense ànim de lucre, premis al mèrit cultural, premios al mérito cultural

L'Ajuntament de València ha publicat, com cada any, el tradicional Ban per la festivitat del 9 d'Octubre.

Ribó recorda que esta data “emblemàtica “ens servix per a celebrar la nostra realitat com a poble i per a reivindicar les nostres aspiracions i el marc de l’autogovern”. I indica també que “vivim un Nou d’Octubre amb la mirada posada en el present i el futur del nostre territori, en un sentit local i al mateix temps global”. “Perquè l’estima per la nostra terra s’ha de demostrar defenent el nostre entorn i la nostra singularitat paisatgística: la nostra horta, les nostres platges, l’Albufera, l’aire que respirem; en definitiva: el nostre medi ambient. L’emergència climàtica és una realitat no només de futur, sinó també de present”.

En esta invitació Ribó reclama un finançament adequat i unes infraestructures adequades i que respecten l’entorn. També destaca “les reivindicacions que tenen a vore amb el respecte a la nostra cultura i a la nostra història”, i “la voluntat d’avançar que s’ha de traduir en millores en l’àmbit de la justícia social, i que té com a fita l’assoliment d’una ciutat i un país que treballen alhora perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats, on la diversitat siga una riquesa no només a valorar, sinó també a promoure, i en els quals l’aconseguiment de la igualtat entre els homes i les dones que hi habiten siga una constant”.

Finalment, fa una crida a la pluralitat d’opinions que “ha de contribuir, precisament, a fomentar la unitat en allò que ens unix: la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el poble valencià, de la nostra cultura i patrimoni, d’un model igualitari i inclusiu de societat, i de la sostenibilitat en el present i en el futur”.

Ban 9 d'Octubre

Joan Ribó Canut
Alcalde de València

El Nou d’Octubre és una data emblemàtica que ens servix per a celebrar la nostra realitat com a poble i per a reivindicar les nostres aspiracions i el marc de l’autogovern. Unes reivindicacions que tenen a vore amb el respecte a la nostra cultura i a la nostra història, però també amb el potencial que té la nostra societat i que s’ha de traduir en un finançament adequat i en unes infraestructures que dinamitzen la nostra economia, la potencien i ens vertebren.

Tanmateix, res d’això no tindrà sentit si la voluntat d’avançar no es traduïx en millores en l’àmbit de la justícia social, que té com a fita l’assoliment d’una ciutat i un país que treballen alhora perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats, on la diversitat siga una riquesa no només a valorar, sinó també a promoure, i en els quals l’aconseguiment de la igualtat entre els homes i les dones que hi habiten siga una constant.

Vivim un Nou d’Octubre amb la mirada posada en el present i el futur del nostre territori, en un sentit local i al mateix temps global. Perquè l’estima per la nostra terra s’ha de demostrar defenent el nostre entorn i la nostra singularitat paisatgística: la nostra horta, les nostres platges, l’Albufera, l’aire que respirem; en definitiva: el nostre medi ambient. L’emergència climàtica és una realitat no només de futur, sinó també de present. No podem, com a poble, arribar tard als reptes per a conservar i millorar l’habitabilitat en el nostre planeta, amb accions globals i amb estratègies d’àmbit local. Per això, este Nou d’Octubre també ha de ser una jornada per a reivindicar la sostenibilitat, la nostra manera tradicional de viure, la mediterraneïtat. Optar a les millors infraestructures i comunicacions per a la nostra ciutat en equilibri amb el nostre patrimoni històric i natural.

Este Nou d’Octubre, omplim les places i els carrers amb un missatge rotund: la pluralitat d’opinions ha de contribuir, precisament, a fomentar la unitat en allò que ens unix: la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el poble valencià, de la nostra cultura i patrimoni, d’un model igualitari i inclusiu de societat, i de la sostenibilitat en el present i en el futur.

Visca València i bon Nou d’Octubre!

Go up