Skip to content

Acaba la restauració de l’estàtua de Sant Lluís Bertran

27/10/2020
Sant Lluís Bertran restauració / restauración

L’Ajuntament de València ha acabat els treballs de rehabilitació i restauració de l’estàtua de Sant Lluís Bertran del pont de la Trinitat. Esta actuació s’ha fet a través de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

Els treballs han actuat sobre dos dels dits que havien sigut amputats. Després d’esta rehabilitació la mà mostra el seu estat originari.

Esta estàtua de Sant Lluís Bertran fa joc amb la de Sant Tomàs de Villanueva, obres de Giacomo Antonio Ponzanelli a la fi del segle XVIII. Estes estàtues estan declarades Bé de Rellevància Local.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, indicà que “Des de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals continuem la labor de rehabilitar i valorar totes aquelles peces d’art que estan als nostres carrers; escultures, estàtues o figures que, pel pas del temps i altres motius, necessiten intervencions de rehabilitació. Des de l’Ajuntament som conscients que no sols és important omplir els carrers d’art i cultura, també ho és mantindre’ls i tindre’n cura”

L’itinerari de l’estàtua de Sant Lluís Bertran

Esta peça inicialment va ser col·locada en el Pont Nou, l’actual Pont de Sant Josep, el qual acabava en l’antic Portal Nou.

A principis del segle XX van ser retirades per a fer més ample el pont i acabaren en el Museu de Belles Arts. I va ser en 1945 quan van ser traslladades al Pont de la Trinitat.

Desperfectes al llarg del temps

Esta estàtua ha tingut diversos deterioraments al pas del temps. Així, va perdre la mà i va tindre desperfectes en la vestidura i el nimbe que coronava el cap.

Com a dada curiosa, els dits que acaben de restaurar-se no són de l’estàtua original sinó de la restauració feta fa huitanta anys. Els treballs actuals de restauració de l’estàtua de Sant Lluís Bertran s’ha fet usant uns motles preexistents.

Sant Lluís Bertran restauració / restauración
Print Friendly, PDF & Email