À Punt retransmetrà els concerts del Palau de la Música

À Punt - Palau de la Música

Este passat dimecres À Punt i el Palau de la Música de València signaren un conveni pel qual la televisió pública valenciana difondrà l’activitat musical d’este recinte municipal. Entre els concerts contemplats en este acord trobem el recital del 9 d’Octubre, els de l’Any Iturbi i activitats infantils.

La regidora de Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, indicà que «amb este acord, el primer signat amb una televisió valenciana, s’acosta la música a les cases dels valencians i les valencianes».

Este és el principal objectiu del conveni, que la televisió valenciana ajude a la difusió de la música. A més, com va afegir Tello, «D’una banda, el conveni ens ajuda a difondre el nostre treball, la nostra orquestra, els nostres músics i la programació que fem i el públic demanda».

I tot també pensant en la situació sanitària. Així, explicà la regidora que «ja que no sabem com evolucionarà la pandèmia, no sabem els aforaments reals que tindran els auditoris». «Per això ens sembla encara més important que els concerts puguen ser retransmesos per la televisió pública valenciana. Crec que la gent ho agrairà».

A banda de Tello signà el conveni el director d’À Punt Mèdia, Alfred Costa. Este últim considerà este conveni com «una oportunitat de la cadena per a demostrar que el servici públic està per a ajudar, difondre i promoure totes les activitats de caràcter cultural o patrimonial que té la Comunitat Valenciana».

Costa va afegir que «El Palau de la Música té una riquesa patrimonial i un calendari d’activitats que és envejable per tot el món. I À Punt serà una finestra per mostrar-la tothom, especialment després de tres mesos de sequera».

Els concerts que retransmetrà À Punt del Palau de la Música

En primer lloc es retransmetran tres concerts a la sala García Navarro del Palau de la Música de València durant el mes de juliol. Esto concerts s’oferiran en diferit.

El segon concert previst serà el 7 d’octubre. Eixe dia l’Orquestra de València interpretarà a la sala de les Arts el concert gratuït previst per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. D’esta manera, tota la seua promoció, difusió i cobertura informativa estarà a càrrec d’À Punt Mèdia. La televisió valenciana emetrà en diferit el concert el 9 d’Octubre, tant per ràdio com per televisió i el difondrà també per les xarxes socials.

En referència al 12 aniversari del naixement del pianista valencià José Iturbi, l’OAM organitzarà diversos concerts. El 28 de novembre, quan tindrà lloc el 125 aniversari, el pianista Joaquín Achúcarro oferirà un concert al Teatre Principal de València. À Punt Mèdia farà una cobertura informativa específica i diferenciada.

Com hem dit també, el conveni inclou activitats infantils i educatives. Estes activitats entren dins del programa Menut Palau, impulsat per l’OAM, i de La Colla d’À Punt. En tot cas «sempre amb l’objectiu d’ajudar a introduir els xiquets i xiquetes en la cultura musical i a aprendre a gaudir d’un oci de qualitat».

Finalment, els dos responsables anunciaren que es vol que esta col·laboració es puga ampliar. En este cas gràcies a més activitats impulsades o acollides per l’OAM, com ara el Festival de Jazz, els cicles Emergents i Pop-Rock, els concerts de cambra a l’Almodí i totes aquelles que es puguen consensuar.

Print Friendly, PDF & Email