El transport públic serà gratuït a Ontinyent en 2020

5 anys ago · Updated 5 anys ago

Jorge Rodríguez anuncià transport públic gratuït a Ontinyent

Este dimarts passat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, anuncià que l’1 de gener de 2020, quan acabe el contracte vigent, el transport públic d’Ontinyent passarà a ser gratuït.

Entre les novetats a afegir a la notícia, Rodríguez explicà que hi haurà dos línies d’autobús fixes. A més, les parades estaran geolocalitzades. Rodríguez indicà que  «amb aquestes mesures volem llançar a la població un missatge molt potent en favor del transport públic, la reducció d’emissions de gasos contaminants i, en definitiva, en contra del canvi climàtic que tant de mal comença a fer-nos».

En la presentació d’este anunci del transport públic gratuït a Ontinyent, l’acalde estigué acompanyat per les regidores Sayo Gandia (Medi Ambient) i Inma Ibáñez (Transport). Rodríguez afirmà que una vegada es pose en funcionament esta iniciativa «ja no n’hi haurà cap excusa per a no utilitzar el transport públic».

L’acalde ha lamentat que cap empresa es presentara al concurs per adquirir un autobús elèctric, encara que això puntuarà l’oferta que aporte vehicles elèctrics, híbrids o a gas.

Per la seua banda, Sayo Gandia explicà que "promoure la utilització del transport públic enlloc dels vehicles privats, afavoreix la reducció de les emissions de contaminants. Segons els estudis que es van fer amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), podríem aconseguir una reducció de 300 tones anuals de C02, un dels responsables de l’efecte invernacle; i de prop de 800 kgs anuals d’Òxid de Nitrogen, relacionat amb la formació de l’ozó troposfèric”.

Finalment, Inma Ibáñez indicà que “no tenim constància de serveis com aquest amb gratuïtat permanent a Espanya, tot i que a Europa si que hi ha precedents. En França són més de 20 els municipis que aposten per mesures com aquesta, destacant l’èxit que està tenint a Dunkerque; a Tallin, en Estonia, també va haver bons resultats; Luxemburgo ho instaurarà a tot el país en març de 2020”.

Go up