Chiva participarà en el concurs d’arquitectura European 17

Concurs European 17 Barranc Chiva / Concurso European 17 Barranco Chiva

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor illueca, i l’alcalde de Chiva, Emilio Morales, s’han reunit per a posar en comú i tractar de la participació d’aquesta població en el concurs internacional d’arquitectura European 17. La participació porta per lema “Barranco de Chiva”.

En esta reunió també han participat la directora general d’Innovació en la construcció, Nuria Matarredona, i la regidora de Desenvolupament Local, Cristina Suárez.

Chiva participarà en el certamen “Ciutats Vives”

I és que el projecte “Ruta fluvial urbana. La regeneració urbana i natural del Barranc de Chiva” formarà part del certamen d’arquitectura “Ciutats Vivas”, a proposta d’aquesta Conselleria.

El conseller va indicar que “en els últims anys Europan s’ha convertit en el fòrum de debat més important en l’àmbit de l’arquitectura i el paisatge”.

Per això considera que este projecte de la població de Chiva suposa “una revitalització del municipi mitjançant la integració de la trama urbana i la interacció social”.

Per part seua, Matarredona “convida a la reflexió sobre les infraestructures verdes i blaves mediterrànies, les seues possibilitats com a eixos vertebradors i agents de revitalització urbana i paisatgística”.

La proposta de Chiva per a ‘European 17’

En concret, esta proposta de Chiva per al concurs European 17 vol posar en valor el barranc. I això es pretén fer reorganitzant el seu entorn. D’esta manera, s’obriria la ciutat en l’espai del barranc transitable i es connectaria amb l’espai urbà.

I això vol dir que el barranc seria transitable tant per a caminar com per a recórrer-lo amb bicicleta. També hi hauria zones d’estada o de mirador, gràcies a diversos carrers que s’interrompen de manera perpendicular al seu pas.

Què és el concurs European

Este concurs European té lloc cada dos anys des de fa 30. I sempre vol que es posen en contacte els responsable públics i joves professionals que presenten solucions que innoven.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts