Nit de Sant Joan a València: 500 efectius municipals i 38 tones de llenya

Nit de Sant Joan a València, Noche de San Juan en València

La Nit de Sant Joan a València és una celebració tradicional que reuix a milers de persones a les platges de la ciutat. Enguany, l’Ajuntament de València ha posat en marxa un dispositiu especial per a garantir la seguretat i el civisme durant esta festivitat tan esperada. Amb uns 500 efectius municipals treballant incansablement, l’objectiu és que la ciutadania puga gaudir plenament d’esta nit màgica i memorable.

L’Ajuntament repartirà 38 tones de llenya

El Servici de Jardineria de l’Ajuntament ha preparat amb detall l’espai per a la celebració de les tradicionals fogueres. Des de les 18:00 hores de divendres es repartiran fins a 38 tones de llenya en 9 punts estratègics de les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal-Canyamelar. Esta llenya, que prové de la poda de l’arbratge de la ciutat, serà utilitzada per a encendre les fogueres en la zona delimitada per a este propòsit, entre les postes sanitàries números 1 i 3, seguint les normatives establertes. 

D’altra banda, el Servici de Neteja i Residus reforçarà els seus efectius amb 154 persones encarregades de la recollida de les cendres i restes en l’arena. A més, s’habilitaran 10 nous contenidors de gran volum al passeig marítim per a facilitar el dipòsit dels residus generats durant la nit.

Nit de Sant Joan a València: Seguretat, Assistència Sanitària i Precaucions

La seguretat ciutadana serà una prioritat durant la Nit de Sant Joan. Un operatiu de 325 policies locals estarà actiu des de les 14 hores del divendres 23 fins a les 8 hores del dissabte 24. Un operatiu de 251 policies locals vetlarà per la tranquil·litat i el benestar dels ciutadans a les platges del Nord de la ciutat, mentre que 74 agents ho faran en les del Sud. Estos agents treballaran de manera coordinada amb Bombers i Protecció Civil.

A més, s’instal·laran tres punts violeta en el passeig marítim, la platja de la Malva-rosa i el Cabanyal, on professionals especialitzats oferiran suport i assistència en matèria d’igualtat i prevenció de situacions de violència de gènere.

Pel que fa a l’assistència sanitària, es disposarà de postes sanitàries en diferents punts estratègics. Les persones usuàries de lesplatges podran acudir a estos punts per a rebre atenció mèdica en cas de necessitat. Les postes sanitàries estaran equipades amb personal mèdic i paramèdic qualificat per a atendre emergències i proporcionar els primers auxilis necessaris. A més, es coordinarà amb els servicis d’urgència i amb els hospitals de la zona per a facilitar el trasllat dels pacients, si cal.

És important recordar que durant la Nit de Sant Joan, l’ús dels focs artificials és freqüent i pot generar situacions de risc. Per això, es recomana prendre precaucions i seguir les indicacions de les autoritats locals. És aconsellable mantindre una distància segura de les fogueres i els artefactes pirotècnics, utilitzar materials de protecció com ulleres o ulleres de sol per a protegir els ulls i evitar el contacte directe amb el foc o les espurnes. També s’aconsella no manipular ni llançar coets o artefactes pirotècnics si no es té la formació i l’experiència adequades.

Mobilitat

Pel que fa a la mobilitat, s’establiran restriccions d’accés per als vehicles privats a les platges, a partir de les 18 hores del divendres 23. No obstant això, residents i transport públic tindran accés habilitat. L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha reforçat les seues línies per a connectar amb les platges urbanes i ha posat a disposició 90.000 places addicionals per a facilitar la mobilitat durant la festivitat de Sant Joan.

EMT

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha anunciat que reforçarà les línies que connecten amb les platges i oferirà 90.000 places addicionals per a facilitar la mobilitat durant la festivitat de Sant Joan. Este dispositiu especial, que tindrà lloc des de les 18:00 hores del 23 de juny fins a la matinada del dia 24, té com a objectiu millorar les freqüències i garantir un funcionament ininterromput durant tota la nit.

Amb l’increment de l’oferta de les línies 19, 23, 24, 25, 31, 32, 92, 93, 95, 98 i 99, els usuaris podran gaudir d’una millor connexió i desplaçament cap a les platges i altres zones d’interès durant la Nit de Sant Joan. Estes línies especials es sumaran a les habituals línies nocturnes que ja oferixen servici durant esta franja horària, com ara les línies 4, 7, 8, 9, 10, 14, 16, 19, 24, 25, 26, 27, 28, 60, 62, 64, 67, 70, 72, 73, 81, 93, 99 i C3.

Cal destacar que, a més d’este reforçament, també es millorarà el servici de les línies 24 i 25, les quals connecten amb les platges del sud de la ciutat. Així mateix, la línia 23 ampliarà el seu horari per a oferir servici durant la nit, garantint així una major cobertura i accessibilitat per als ciutadans que vullgen desplaçar-se cap a esta zona durant les celebracions de Sant Joan.

Amb esta iniciativa, l’EMT busca afavorir la mobilitat sostenible i proporcionar una alternativa de transport públic còmode i segura durant esta festivitat popular. S’espera que este reforçament de les línies de transport ajude a reduir el trànsit privat i els problemes associats a la cerca d’aparcament, fomentant al mateix temps l’ús del transport públic com a opció preferent per a la ciutadania.

En resum

En definitiva, la Nit de Sant Joan a València és una festa popular i tradicional que atrau a moltes persones a les platges per a celebrar l’arribada de l’estiu. Les autoritats locals han posat en marxa un dispositiu especial per a garantir la seguretat, la neteja i l’assistència sanitària durant esta celebració. No obstant això, és important recordar que cadascú ha de prendre precaucions i actuar de manera responsable per a gaudir de la festa de manera segura.

Dispositius preparats i les restriccions al trànsit per a la Nit de Sant Joan

Print Friendly, PDF & Email