STEPV critica durament la modificació dels horaris en l'ESO publicada en el DOGV

31/08/2023

modificació dels horaris en l'ESO, modificación de los horarios en la ESO

La Modificació dels horaris en l'ESO és una decisió que ha generat controvèrsia i malestar en la comunitat educativa valenciana, el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha expressat el seu fort desacord amb la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) que modifica els horaris en l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). Este canvi, que arriba just un dia abans de l'inici del curs escolar, ha suscitat una gran preocupació entre els docents i el personal dels centres educatius.

Índex / Índice
  1. Repercussions en el Sistema Educatiu de la modificació dels horaris en l'ESO
    1. La Tensió d'Una Decisió Unilateral
  2. Un Pas Cap a la Mobilització Docent
  3. Un Context de Desconfiança i Descontentament

Repercussions en el Sistema Educatiu de la modificació dels horaris en l'ESO

La nova mesura, promulgada pel govern del Partit Popular, suposa una modificació en els horaris dels estudiants d'ESO i planteja la necessitat de reconfigurar tots els horaris dels instituts de secundària per adaptar-se als nous canvis. Esta resolució, que afecta directament el funcionament quotidià dels centres educatius, no ha estat objecte de negociació prèvia en la Mesa Sectorial, el que ha generat un fort rebuig per part del STEPV.

La Tensió d'Una Decisió Unilateral

El Sindicat ha mostrat la seua preocupació pel fet que esta resolució s'haja publicat sense haver sigut abordada prèviament en el marc de la Mesa Sectorial, una plataforma que té com a objectiu garantir el diàleg i la participació de tots els agents implicats en l'educació. Esta absència de negociació preceptiva ha generat una situació de tensió i descont, especialment quan ja s'havien configurat els horaris i estaven preparats per a l'inici del curs.

Un Pas Cap a la Mobilització Docent

Davant d'esta situació, el Sindicat ha iniciat un estudi jurídic per avaluar les possibilitats de recórrer esta decisió que afecta les condicions laborals del professorat i el funcionament dels centres educatius. Igualment, el sindicat ha exhortat als centres educatius a expressar el seu rebuig i desacord amb esta decisió impositiva.

Un Context de Desconfiança i Descontentament

És important destacar que esta resolució s'afegix a altres factors que han generat tensió i conflicte en el sector educatiu valencià, com les declaracions controvertides del Conseller d'Educació i les qüestionables decisions en matèria de l'adjudicació de places docents. Este context ha contribuït a un clima de desconfiança i descontentament entre el professorat i els agents educatius. 

Go up