La Mocadorà protagonitza el cupó de la ONCE pel 9 d'Octubre

28/09/2023

mocadorà, mocadorà valenciana

Un dolç típic dels enamorats valencians, la Mocadorà (Mocaorà), pren el protagonisme en el cupó de la ONCE del proper diumenge, 8 d'octubre de 2023. Esta iniciativa s'emmarca dins de la sèrie '¿Un dolç?' de l'organització, que busca difondre alguns dels plats més dolços i representatius de la gastronomia de l'Estat. Seran cinc milions i mig de cupons els que compartiran aquestes delícies típiques.

Índex / Índice
  1. Informació Detallada sobre la Mocadorà i el Cupó de la ONCE
  2. La ONCE i la seua Missió Social
    1. Informació sobre els Sortejos de la ONCE
    2. Difusió i Adquisició de Cupons

Informació Detallada sobre la Mocadorà i el Cupó de la ONCE

La Mocadorà, també coneguda com Mocaorà, té les seues arrels en el segle XVIII i és una antiga tradició que consistix en que els homes regalen a les dones dolços fets de massapà, representant les diferents fruites i hortalisses de l'horta de València, tot embolicats en un mocador, d'ací el nom d'esta costum. Este obsequi es fa el dia de Sant Donís, patró dels enamorats valencians, el 9 d'octubre, coincidint amb el Dia de la Comunitat Valenciana.

Esta tradició es remunta als decrets de Nova Planta, quan es va prohibir la celebració de l'entrada de Jaume I a València el 9 d'octubre. En resposta, els confiters de València van crear dolços amb forma de coets, els anomenats 'piulets i tronadors'. I també van confeccionar fruites i hortalisses de massapà com a referència a la fertilitat de l'horta valenciana.

La sèrie '¿Un dolç?' constarà de 50 cupons, un per cada província, corresponents als sortejos de diumenge. Esta col·laboració es realitza amb la Confederació Espanyola d'Empresaris Artesans de Pastisseria (CEEAP), que té com a objectiu defensar i representar les necessitats de la pastisseria artesana.

La ONCE i la seua Missió Social

La ONCE sempre ha mantingut un compromís amb la missió social. Els seus més de 19.000 agents venedors, coneguts com a "centinels de la il·lusió", contribueixen a difondre aquesta missió, promovent els dolços de l'amor i, alhora, fent més feliços aquells que compren un cupó. Com diu José Manuel Pichel, Delegat de la ONCE: "Quan comprem un cupó, i sabem el que hi ha darrere, i a més mengem un d'estos dolços, som molt més feliços".

Informació sobre els Sortejos de la ONCE

Els sortejos de la ONCE oferixen una experiència emocionant amb la possibilitat de guanyar grans premis. El Sueldazo del Cap de Setmana de la ONCE oferix un premi principal de 300.000 euros a les cinc xifres i la sèrie, amb 5.000 euros mensuals durant 20 anys consecutius. A més, es lliuren premis de 2.000 euros al mes durant 10 anys consecutius a altres quatre cupons.

Difusió i Adquisició de Cupons

Els cupons de la ONCE es comercialitzen a través dels seus més de 19.000 agents venedors i es poden adquirir en línia a www.juegosonce.es, a més de diversos establiments col·laboradors autoritzats.

Conclusió:

La Mocadorà és un dels dolços més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, i ara pren el protagonisme en el cupó de la ONCE. Esta iniciativa no només difon una tradició rica i deliciosa, sinó que també contribuix a la missió social de la ONCE de millorar la vida de les persones amb discapacitat visual i altres discapacitats. És una oportunitat d'ajudar i gaudir d'una dolça tradició alhora.

Go up