Els miracles de Sant Vicent Ferrer 2023: una tradició cultural valenciana

17/04/2023

miracles de Sant Vicent Ferrer, milagros de San Vicente Ferrer

Si et trobes en la ciutat de València durant estos dies, no pots perdre't una de les festes més importants de la nostra cultura. Els miracles de Sant Vicent Ferrer són una representació teatral que evoca fets atribuïts a un dels patrons de la ciutat i patró de la Comunitat Valenciana. Esta festivitat ha estat declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial, i es realitza en set altars instal·lats en diferents enclavaments del centre històric i del barri de Russafa.

Índex / Índice
  1. Els miracles de Sant Vicent Ferrer
    1. Altars de Sant Vicent Ferrer

Els miracles de Sant Vicent Ferrer

Per als valencians i valencianes, la figura de Sant Vicent Ferrer és un element fonamental de la nostra cultura i identitat. A través de la representació d'estos miracles, es pot conèixer millor la vida i obra d'este sant patró. Les escenificacions estan protagonitzades per xiquets i xiquetes en valencià, la nostra llengua autòctona. Això permet que la tradició es mantinga viva, i que les noves generacions puguen conèixer-la i apropar-se a les seues arrels culturals.

Altars de Sant Vicent Ferrer

Si vols saber més sobre els miracles de Sant Vicent Ferrer, ací t'oferim informació detallada sobre els diferents altars i representacions:

Altar del Tossal: ubicat en la plaça del mateix nom, este altar oferirà representacions el diumenge de 17 a 20 hores, i el dilluns de 17 a 20.30 hores.

Altar del Carme: situat en la plaça del mateix nom, este altar oferirà representacions el diumenge a les 20 hores, i el dilluns de 17 a 20 hores. També es realitzarà una altra representació a les 22.30 hores.

Altar de l’Associació de la Pila Baptismal: esta representació tindrà lloc a la plaça de la Mare de Déu, a la façana de la Basílica. Es realitzarà el diumenge a les 17, 19 i 20 hores, i el dilluns a les 17 i 20 hores.

Altar del Mercat: esta representació tindrà lloc en la façana de l’església de Sant Joan del Mercat, davant la Llotja. Es realitzarà el diumenge a les 21 hores, i el dilluns de 17 a 21 hores.

Altar del Mar: esta representació tindrà lloc a la plaça de Tetuan, a la façana del Centre Cultural Bancaixa. Es realitzarà el diumenge a les 13.30 i a les 17.30 hores, i el dilluns a les 17 hores.

Altar del Pilar: esta representació tindrà lloc a la plaça del Pilar. Es realitzarà el diumenge a les 12.30, 17.30 i 21.30 hores, i el dilluns a les 18 i 19.30 h

Go up