Mig Any dels Moros i Cristians de València i Exaltació dels Capitans i Padrines de la Festa 2023

22/05/2023

Mig Any dels Moros i Cristians de València, Mig Any de los Moros y Cristianos de València

L'Ateneu Mercantil de València va acollir dijous passat l'acte de l'exaltació dels Capitans i Padrines de la festa. Juan Carlos Ruiz, representant de la comparsa "Abassíes", va ser nomenat Capità del bàndol moro, mentre que Miguel Cortón, dels "Cavallers Cristians de Sant Francesc", va ser nomenat Capità del bàndol cristià. Nerea López, la Fallera Major Infantil de València de 2022, va assumir el paper de Madrina Infantil.

Índex / Índice
  1. Mig Any dels Moros i Cristians de València
    1. Exaltació dels Capitans i Padrines de la Festa
    2. Celebració del Mig Any

Mig Any dels Moros i Cristians de València

Exaltació dels Capitans i Padrines de la Festa

Seguint una tradició que es remunta als primers temps d'estes festes de Moros i Cristians del Cap i Casal, la Fallera Major de València de l'any anterior, Carmen Martín, va ser nomenada Madrina de la festa i cap d'escuadra de les Huríes (considerades estes les més belles princeses del paradís moro i cristià), que conformen la seua cort d'honor.

La tradició de les Huríes va ser iniciada l'any 1997 per "el moro Juan" (Juan Parera) en Almirall, sent Elena Muñoz la primera cap d'esta singular escuadra. Precisament, Elena Muñoz va actuar com a mantenedora dels Capitans i Padrines en este acte d'exaltació, presentat per Boro Peiró, cap de la també singular escuadra dels "Ben Informats".

En este acte la Federació va voler retre homenatge als seus presidents, aquells que han ocupat estos càrrecs durant els vint anys d'existència de FeVaMiC, imposant-los una insígnia d'or que solament ells ostentaran. Esta insígnia va ser rebuda per Salvador Lluch, Mariano Bayo i l'actual president, Vicent Roig, que complix ara deu anys en el càrrec.

Celebració del Mig Any

Unes hores més tard es va celebrar el tradicional Mig Any dels Moros i Cristians de València a la plaça de Viriato de València, amb les seues "entraetes" i el ja tradicional sopar de pa i porta o "de sobaquillo". En esta celebració les diferents comparses van aprofitar l'ocasió per a anar escalfant motors, ja que queda ja menys de mig any per a la que serà la XIX edició de l'Entrada Mora i Cristiana de la Ciutat de València, el pròxim 9 d'octubre.

Go up