Matthieu Saglio llança el seu nou disc titulat “VOICES”: informació i detalls

Matthieu Saglio

Matthieu Saglio, el valencià d’origen francés, està llançant el seu nou disc titulat “VOICES” en el prestigiós segell alemany ACT. Amb este nou disc, el violoncel·lista perseguix un somni audaç i únic, acompanyat pel seu quartet i una llista de solistes vocals fascinant de molts països.

En este article, parlarem sobre este nou disc de Matthieu Saglio i compartirem informació sobre els solistes vocals que col·laboren en ell. També coneixeràs detalls de les composicions i com Matthieu Saglio barreja diferents gèneres per crear alguna cosa realment especial.

El nou disc de Matthieu Saglio “VOICES”: detalls

Matthieu Saglio és conegut per barrejar diferents gèneres musicals en la seua música, i el seu nou disc “VOICES” no és una excepció. En este disc, barreja jazz, clàssic, flamenc i músiques del món. Per a este projecte, ha convidat solistes vocals de diferents parts del món, com ara Perú, Egipte, França, Senegal, Suècia i Azerbaidjan, entre d’altres.

El disc, el qual es presentarà el 28 d’abril, té el segell de Matthieu Saglio i les seves composicions permeten llibertat per a tots i cadascun dels seus companys. També compta amb un homenatge especial a l’activista sud-africà Nelson Mandela en la cançó “Madiba”, on es pot escoltar un extracte d’un discurs que va donar l’any 1964.

El projecte “VOICES” és un dels projectes més ambiciosos de Matthieu Saglio fins a la data. Amb la col·laboració dels solistes vocals, el violoncel·lista ha creat un disc únic, ple de matisos i emocions. Les composicions són una obra d’art musical que sens dubte encantarà als fans del jazz i de la música del món.

Els solistes vocals que participen en el disc

El disc “VOICES” compta amb la col·laboració de solistes vocals de diferents parts del món, com ara Perú, Egipte, França, Senegal, Suècia i Azerbaidjan, entre d’altres. Aquí et presentem alguns dels solistes vocals que apareixen al disc:

  • Susana Baca: 3 Grammys Latinos, considerada com la millor cantant poètica de l’actualitat, gran ambaixadora mundial de la música afro-andina i ex Ministra de Cultura de Perú.

  • Alim Qasimov: Autèntica llegenda viva d’Azerbaidjan, ha estat guardonat amb el Premi Internacional de la Música per la UNESCO, considerat el gran especialista del gènere mugam.

  • Natacha Atlas: Cantant egipci-britànica internacionalment aclamada. El seu estil barreja música del Pròxim Orient amb ritmes electrònics europeus.

  • Nils Landgren: Trombonista i cantant suec, ha participat en almenys 500 àlbums d’artistes internacionals com ABBA, Herbie Hancock, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard “Pretty” Purdie, i Wyclef Jean, entre altres.

  • Wasis Diop: Cantant i compositor senegalès, ha treballat en nombroses bandes sonores de pel·lícules i ha col·laborat amb artistes de la talla de Peter Gabriel.

Este híbrid musical no només ha permés a Matthieu Saglio explorar i experimentar amb nous sons, sinó també als solistes vocals convidats, els quals han aconseguit integrar les seues veus a les composicions amb una maestría excepcional, creant una sinèrgia única i emocionant.

En paraules de Saglio “Amb este disc vaig voler retre homenatge a les veus del món, d’homes, de dones, de totes les edats, de tots els idiomes… la veu com a essència de la humanitat, alguna cosa que diferencia a cada individu i al mateix temps unix i unifica.”

I afig que “Amb els meravellosos músics del meu quartet, la seua creativitat i generositat, i el violoncel com a fil conductor d’esta aventura. Vaig composar a mida, somiant amb cadascun dels convidats i imaginant els seus mons trobant-se amb el meu. Immensa felicitat quan els somnis s’han fet realitat. Tota la meua gratitud per les boniques energies que m’envolten i sempre amb ganes de seguir en la recerca de la bellesa, l’emoció i la comunió humana. Espere que ‘Voices’ els faça vibrar, cantar, ballar, plorar…”

Temes destacats

  1. PONTE UN ALMA (amb Susana Baca)
  2. FOR THE LOVE THAT WE FEEL (amb Nils Landgren)
  3. MADIBA (homenatge a Nelson Mandela).

Combinació de gèneres

En definitiva, “Voices” és un àlbum que combina diferents gèneres musicals i fusiona veus de diferents països i cultures, creant un resultat sorprenent i emocionant. És un treball que demostra la versatilitat i el talent de Matthieu Saglio com a compositor i músic, i dels solistes vocals convidats, els quals han aconseguit integrar-se a les composicions amb una maestría excepcional.

En resum, si eres un amant de la música i estàs buscant alguna cosa diferent i emocionant, no pots deixar d’escoltar “Voices”, el nou àlbum de Matthieu Saglio i el seu quartet, en el qual les veus de diferents països i cultures es fusionen per crear una experiència musical única.

Print Friendly, PDF & Email