Premis de la Generalitat Valenciana als llibres millor editats 2023

05/07/2023

llibres millor editats 2023, libros mejor editados 2023

Descobrix els llibres que han conquerit el cor del públic i els premis que han obtingut.

Índex / Índice
  1. Guardonats del 2023: Llibres que ens transporten a altres mons
  2. Llibres que captiven amb el seu disseny i contingut
  3. El millor editat: Una ruta gràfica pel disseny sonor de València
  4. Llibres il·lustrats que ens transporten a mons màgics
  5. El poder de la novena art: Còmic premiat
  6. Llibres que estimulen la imaginació dels més joves
  7. Reconeixent el treball de les llibreries valencianes
  8. L'important paper del personal bibliotecari
  9. Fomentant la cultura i la lectura a través del reconeixement
  10. Celebrant els llibres premiats i el foment de la lectura

Guardonats del 2023: Llibres que ens transporten a altres mons

El món de l'edició valenciana celebra un any més els Premis de la Generalitat Valenciana als llibres millor editats. Esta distinció reconeix el treball excepcional realitzat pels editors i il·lustradors locals, així com el seu compromís amb el foment de la cultura i la lectura. En este article, t'informarem sobre els guardonats d'enguany i les categories premiades.

Llibres que captiven amb el seu disseny i contingut

En la seua 33ª edició, estos prestigiosos premis, organitzats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, han reconegut el treball i la dedicació de nombroses editorials valencianes. Entre elles, destaquen Barlin Project, Kalosini, Andana Editorial i Litera Libros, que han destacat pel seu talent i innovació en el món editorial.

El millor editat: Una ruta gràfica pel disseny sonor de València

El premi al "llibre millor editat" ha sigut atorgat a 'Ruta gráfica. El disseny del so de València', publicat per l'editorial Barlin Project i escrit per Moy Santana i Antonio J. Albertos. Esta obra captiva els lectors amb una combinació exquisida de disseny i contingut, reflectint la riquesa sonora de València.

Llibres il·lustrats que ens transporten a mons màgics

D'altra banda, el guardó al "llibre millor il·lustrat" ha sigut per a 'L'arca de No-és', editat per Kalosini. Amb la ploma d'Ana-Luisa Ramírez i Carmela Mayor, aquesta obra ens transporta a un món màgic, ple de detalls i colors, que captiva la imaginació tant dels joves com dels adults.

El poder de la novena art: Còmic premiat

El còmic també té el seu lloc en estos premis, i enguany ha sigut reconegut 'Un os al Marroc' d'Andana Editorial, creat per Lluc Silvestre i Mr. Ed. Esta apassionant història gràfica ens transporta a aventures inoblidables i ens recorda la importància de la novena art.

Llibres que estimulen la imaginació dels més joves

Litera Libros ha rebut doble reconeixement en estos premis. El "llibre infantil millor editat" ha sigut per a 'Joemes per pugar', escrit per Iñigo Astiz i Maite Mutuberria, que transmet valors i lliçons importants alsmés petits amb una narrativa captivadora i il·lustracions encantadores. D'altra banda, el premi al "llibre juvenil millor editat" ha sigut per a 'Prou! Guia d'autodefensa feminista per a adolescents (i més...)', de les autores María Kronsky i Marion Le Muzic. Este llibre oferix una guia completa i empoderadora per a adolescents, abordant temes importants com la igualtat de gènere i el feminisme.

Reconeixent el treball de les llibreries valencianes

A més dels premis als llibres millor editats, esta celebració també reconeix el paper fonamental de les llibreries en la promoció de la lectura. Enguany, el premi a la "trajectòria d'una llibreria" ha sigut per a Ali i Truc d'Elx, reconeixent la seua dedicació i passió per oferir una àmplia selecció de llibres i un servici excepcional a la comunitat lectora.

D'altra banda, el guardó a la "llibreria més innovadora" ha sigut per a Tirant lo Blanch Online de València, una plataforma en línia que s'ha destacat per la seua adaptació als canvis tecnològics i per facilitar l'accés als llibres i la seua difusió en l'entorn digital.

L'important paper del personal bibliotecari

No podem oblidar l'essencial tasca que realitza el personal bibliotecari en el foment de la lectura i la difusió del coneixement. És per això que la Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Llíria ha rebut el premi a la "tasca del personal bibliotecari", en reconeixement al seu compromís i dedicació en la promoció de la lectura i l'impuls dels hàbits lectors en la Comunitat Valenciana.

Fomentant la cultura i la lectura a través del reconeixement

Els Premis de la Generalitat Valenciana als llibres millor editats són un homenatge a la producció editorial valenciana en les seues dos llengües oficials. Amb esta iniciativa, s'incentiva la creació d'obres d'excel·lència tècnica, formal i artística, que enriqueixen la cultura i els hàbits lectors en la nostra comunitat.

La cerimònia de lliurament d'estos premis té lloc tradicionalment el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis de València. Esta data simbòlica servix com a punt de trobada per a celebrar la riquesa de la literatura valenciana i per a reconèixer el talent i l'esforç dels professionals de l'edició.

Celebrant els llibres premiats i el foment de la lectura

Els llibres guardonats en estos premis són autèntics tresors que ens transporten a altres mons, ens fansomriure, ens fan reflexionar i ens acompanyen en el meravellós viatge de la lectura. Enguany, les obres guardonades han estat seleccionades minuciosament per un jurat expert, que ha reconegut el talent i la dedicació dels seus creadors.

A través dels Premis de la Generalitat Valenciana als llibres millor editats, es busca impulsar la producció literària de les editorials valencianes i fomentar la difusió de les seues obres. Estos premis honoren els professionals del món editorial, reconeixent la seua tasca en la creació de llibres que ens captiven amb el seu disseny, ens inspiren amb les seues il·lustracions i ens enriquixen amb les seues històries.

És important destacar l'impacte que tenen les llibreries en la nostra societat. Tant les llibreries amb una llarga trajectòria com aquelles que innoven en l'àmbit digital tenen un paper fonamental en el foment de la lectura i en la difusió del coneixement. Estos premis reconeixen la seua tasca i posen en valor el seu compromís amb els lectors.

A més, no podem oblidar el paper essencial del personal bibliotecari, que treballa incansablement per crear un entorn propici per a la lectura i per a facilitar l'accés als llibres. La seua tasca és clau en la promoció de la cultura i en l'estimulació dels hàbits lectors, especialment entre els més joves.

Els Premis de la Generalitat Valenciana als llibres millor editats són molt més que una simple cerimònia de reconeixement. Representen l'esforç conjunt de tots aquells que creuen en el poder transformador de la lectura i que treballen per enriquir la nostra comunitat amb llibres de qualitat i iniciatives que promouen el gust per la lectura.

En resum, estos premis són un testimoni del talent i la creativitat dels professionals de l'edició valenciana, que ens oferixen obres magnífiques i ens conviden a endinsar-nos en les seues pàgines plenes de màgia, coneixement i emoció. Celebrant estos llibres premiats i el foment de la lectura, continuem construint una societat en què els llibres siguin el camí cap a nous horitzons de descobriment i plaer.

Go up