L’Ajuntament recupera un Guió Inèdit de Vicente Blasco Ibáñez de 1916: Una Mirada al Passat del Cinema Valencià

Guión Inédito de Vicente Blasco Ibáñez, Guió Inèdit de Vicente Blasco Ibáñez

Descobrix el Guió Inèdit de Vicente Blasco Ibáñez, un Tresor Cinematogràfic Retrobat a València

València, la ciutat del sol i la mar, amaga entre les seues muralles un secret cinematogràfic fascinant que ara veu la llum després de més d’un segle. L’autor valencià Vicente Blasco Ibáñez, conegut per la seua prolífica carrera com a escriptor, polític i periodista, ens regala una mirada al passat amb un guió inèdit escrit el llunyà 1916, en plena Primera Guerra Mundial. Una obra desconeguda fins ara, que serà meticulosament explorada pel periodista Carlos Aimeur, guanyador de la Beca d’Investigació Vicente Blasco Ibáñez, un projecte apassionant que ens permetrà endinsar-nos en les arrels del cinema valencià.

Una Oportunitat Històrica: Recuperació del Guió Inèdit

L’Ajuntament de València conscient de la riquesa cultural que este guió inèdit representa, ha decidit apostar per la seua recuperació física i estudi. Esta iniciativa es realitza a través de la Beca d’Investigació Vicente Blasco Ibáñez, promoguda pel Servici Municipal de Patrimoni Històric i Artístic, amb l’objectiu de potenciar la investigació entorn de la figura de Blasco Ibáñez i el seu llegat.

El Cercle de Coneixedors: La Importància del Guió

El jurat de la beca, format per experts tècnics municipals i representants de la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez de la Comunitat Valenciana i el Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València, ha reconegut l’enorme valor d’este guió inèdit. La proposta de Carlos Aimeur per estudiar a fons este document ha captivat el jurat, que ha destacat la necessitat d’un estudi crític que incloga la història del guió, el seu context i com ha arribat fins a les nostres mans.

El Premi: Dotació i Duració de la Beca

La Regidoria Delegada d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals ha concedit una beca amb una dotació econòmica de 6.000 euros i una duració de sis mesos al guanyador, Carlos Aimeur. Un premi que permetrà explorar a fons esta obra inèdita i oferir-nos un document ric en informació, amb referències gràfiques, documentals i bibliogràfiques.

La Trama del Guió inèdit de Vicente Blasco Ibáñez

Títol del Guió: ‘El Novelista’ Inspira’t en la vida d’Arthur Conan Doyle

El guió inèdit de Vicente Blasco Ibáñez, titulat ‘El Novelista’, és una obra amb una trama envoltada de misteri i intriga. Basat en la vida de l’escriptor britànic Arthur Conan Doyle, creador del famós personatge Sherlock Holmes, el guió ens trasllada a una època passada, en la qual el cinema mut començava a prendre forma.

El descobriment del Guió

Este desconegut document va ser citat per primera vegada per Blasco Ibáñez en unes cartes datades al novembre de 1916. Escrit a màquina i en francés, esta obra inèdita posseeix una extensió de 35 pàgines, suggerint que estava destinada a la filmació d’una pel·lícula de cinema mut amb una duració estimada de 30 minuts.

El Vincle amb Sherlock Holmes

‘El Novelista’ captiva per la seua inspiració en la vida de Conan Doyle, un autor que va deixar un llegat literari immens. En el guió, Blasco Ibáñez sembla explorar la figura del mestre detectiu Sherlock Holmes, un personatge que es va convertir en un referent de la literatura policíaca.

Conclusió: Una Mirada al Passat del Cinema Valencià

La recuperació d’este guió inèdit ens permet endinsar-nos en el passat de València i reviure una època en què el cinema mut prenia els seus primers passos. Gràcies al treball del periodista Carlos Aimeur, esperem conéixer més a fons esta obra de Vicente Blasco Ibáñez, que ha romàs amagada en el temps fins ara.

Esta iniciativa ens convida a contemplar el llegat cultural i artístic de la nostra ciutat i ens recorda la importància de preservar el patrimoni històric per a les futures generacions. El guió inèdit de Blasco Ibáñez ens obri una finestra cap a un passat cinematogràfic desconegut, una oportunitat per a gaudir i aprendre de la riquesa cultural que ens envolta.

Print Friendly, PDF & Email