Pascual Canós Cotolí. Disseny a la Indústria Ceràmica 1970-1990: Una Mirada al Passat Transformador

Pascual Canós Cotolí

El Nexus Design Centre de la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb el Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda, presenta l’exposició ‘Pascual Canós Cotolí. Disseny a la indústria ceràmica 1970-1990’. Esta mostra monogràfica ens acosta a la figura històrica d’un dissenyador que va ser un referent en esta època de transformació tecnològica, aportant una metodologia de treball pionera a Espanya.

L’exposició Pascual Canós Cotolí. Disseny a la indústria ceràmica 1970-1990′

Del 29 de febrer al 28 d’abril de 2024, els visitants podran explorar esbossos, maquetes, dibuixos i peces originals que provenen de l’arxiu personal del dissenyador de Vila-real i del Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda. Este material il·lustra el procés de disseny abans de la producció industrial ceràmica.

Els anys 70 del segle passat van vore la incorporació de la serigrafia en el sistema productiu ceràmic, transformant el taulell en un element decoratiu allunyat del seu caràcter sanitari anterior. Pascual Canós Cotolí va ser el primer a incorporar el tramat litogràfic a la serigrafia utilitzada en la decoració del taulell industrial.

La mostra, comissariada per Patricia Rodrigo Franco i Beatriz García Própser, es presenta amb el suport del Nexus Design Centre i el Museu del Taulell Manolo Safont de Onda. El seu disseny expositiu i producció han estat realitzats per Patricia Rodrigo Franco, Beatriz García Própser i l’ETSID de la Universitat Politècnica de València, mentre que el disseny gràfic ha estat a càrrec de les mateixes persones.

Esta exposició, que compta amb la col·laboració de diverses entitats, és un reconeixement a la trajectòria de Pascual Canós Cotolí i al seu impacte en el món del disseny ceràmic. El Nexus Design Centre vol agrair a Pascual Canós Cotolí i a totes les persones i institucions que han col·laborat en l’organització de la mostra.

Per als interessats, la mostra estarà oberta des del 29 de febrer fins al 28 d’abril de 2024 al Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda, al Carrer París S/N, 12200, Onda, Castelló.

Print Friendly, PDF & Email