La 38a Mostra de València acull l’estrena del documental de Paco Roca: ‘Paco Roca, Dibuixant la Vida’

documental de Paco Roca

L’octubre està a la volta de la cantonada, i amb ell, arriba una gran oportunitat per als amants de la cultura i els còmics. Del 19 al 29 d’octubre, La Mostra de València-Cinema del Mediterrani obri les seues portes per a acollir l’estrena mundial del documental de Paco Roca: ‘Paco Roca, Dibuixant la Vida’. En este article, et portarem dins de l’univers del reconegut dibuixant Paco Roca i les expectatives que envolten esta fascinant obra cinematogràfica.

La Vida de Paco Roca arriba a la Pantalla Gran

Paco Roca, fill predilecte de València, és un nom que ressona fortament en el món del còmic i la il·lustració. Este documental, dirigit per Batiste Miguel Gil, oferix una mirada intima a la vida i obra d’este artista que ha aconseguit transcendir les fronteres del còmic. Roca, conegut per les seues novel·les gràfiques que s’han traduït a molts idiomes i han rebut nombrosos premis, inclús el prestigiós Premi Eisner de la Comic Con de San Diego, arriba a la gran pantalla per a compartir la seua història en primera persona.

Amics i Col·laboradors Destacats en el documental de Paco Roca

El documental no només oferix una visió única de Paco Roca sinó que també presenta una nòmina d’amics i col·laboradors destacats. Personalitats com José Manuel Casañ, Elvira Lindo, Alejandro Amenábar, Carlos de Diego, Martín Forés, Joaquín Reyes i Carlos Areces es reunixen per a oferir les seues pròpies perspectives sobre l’obra de Roca i crear una visió completa de l’artista i la seua influència.

El Camí d’Èxit de Paco Roca

Paco Roca va començar a treballar com a dibuixant als 17 anys i va guanyar-se la vida en el món de la publicitat. Amb el temps, va poder dedicar-se plenament al còmic i va viure un èxit rotund. Les seues novel·les gràfiques han estat aclamades a nivell mundial i han rebut múltiples premis, incloent el Premi Nacional de Còmic i el Premi Eisner. A més, algunes de les seues obres han sigut adaptades a l’àmbit audiovisual, com ‘Arrugas‘, que va guanyar un Goya a la Millor Pel·lícula d’Animació.

Estructura del Documental

El documental està dividit en capítols temàtics que aborden diferents aspectes de la vida i obra de Paco Roca. Esta estructura permet als espectadors explorar les diverses cares d’este artista multifacètic. Cada capítol oferix una visió única de la seua trajectòria, des dels seus inicis fins a l’èxit internacional i la seua influència en l’art del còmic.

Després de la Mostra de València

Una volta acaba este edició de la Mostra, una versió reduïda i adaptada del documental estarà disponible en el programa ‘Imprescindibles’ de TVE. D’esta manera esta producció arribara a un un públic més ampli, el qual podra coneixer mes sobre la vida i obra de Paco Roca a través de les ones televisives.

La 38a Edició de Mostra de València

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani està organitzada per l’Ajuntament de València. A mes,  col·laboren en este festival l’Institut Valencià de Cultura (IVC), el Palau de la Música i Barreira Arte + Diseño.

En esta edició del festival de cinema de València podrem vore pel·lícules i documentals com este documental de Paco Roca: “Paco Roca, Dibuixant la Vida”.

Print Friendly, PDF & Email