Denúncia de Compromís contra l'Ajuntament de València per presumptes irregularitats en la Cavalcada de Reis 2024

13/01/2024

denúncia de Compromís, cavalcada reis 2024, cabalgata reyes 2024
Índex / Índice
  1. Compromís Alça Veu Contra l'Ajuntament pel Finançament de la Cavalcada de Reis
  2. El fonament de la denúncia de Compromís
  3. Possible Fraccionament de Contractació i Unflat de Preus
    1. Anomalies en la Participació de Voluntaris i Pagament a Empreses

Compromís Alça Veu Contra l'Ajuntament pel Finançament de la Cavalcada de Reis

Compromís ha presentat una queixa contra l'Ajuntament per possibles irregularitats en la organització de la Cavalcada de Reis. Esta denúncia de Compromís acusa la Regidoria de Festes i Tradicions, en mans de Vox, d'un possible fraccionament de contractació, així com d'inflar els preus pagats pel consistori.

El fonament de la denúncia de Compromís

Compromís sosté que l'Ajuntament hauria pagat un total de 33.396 euros per unnflables a través de dues empreses diferents, tot i tindre un mateix administrador. Una d'estes empreses hauria rebut gairebé 15.500 euros pels ninots de Clàssics Manxecs, mentre que la resta es va abonar a l'altre empresa per personatges com Malèfica, Bella, Bèstia i Aladí.

Segons el regidor de Compromís, Pere Fuset, els preus pagats estarien unflats, destacant que l'Ajuntament de València va desemborsar el triple del que es va pagar en la Fira d'Albacete per un esdeveniment similar. Fuset també subratlla que l'empresa que va rebre el pagament a València difereix de la que va operar a Albacete, tot insinuant anomalies en la gestió econòmica.

En una declaració, Fuset ha afirmat: "No caurem en la hipocresia de criticar l'alt cost, sinó el resultat que té." El regidor també ha assenyalat la presència de voluntaris que, en un principi, van participar sense remuneració, però es va presentar una factura d'una empresa. Això planteja interrogants ètiques i morals, i Compromís exigix explicacions detallades.

Possible Fraccionament de Contractació i Unflat de Preus

Compromís denuncia que l'Ajuntament hauria fraccionat la contractació dels unflables per aparentar un caràcter artístic en una empresa i menor en una altra. A més, destaquen que els preus pagats a València estan significativament per sobre dels pagats en altres esdeveniments similars, com la Fira d'Albacete.

Anomalies en la Participació de Voluntaris i Pagament a Empreses

La denúncia també ressalta la possible incongruència en la participació de voluntaris que, malgrat l'acord inicial de no remuneració, es va traduir en pagaments a empreses. Compromís qüestiona la moralitat, ètica i legalitat d'aquesta pràctica.

Go up