'Cura Sana' Guanya el Premi Feroz Cinema Jove 2024 a València

01/07/2024

Premi Feroz Cinema Jove, Premio Feroz Cinema Jove

En la clausura del 39è Festival Cinema Jove de València, 'Cura Sana', el nou treball de la directora Lucía G. Romero, ha brillat com a guanyador del Premi Feroz Cinema Jove 2024 al millor curtmetratge espanyol.

Reconeixement a 'Cura Sana' per la AICE

El jurat de la Asociación de Informadores Cinematográficos de España (AICE) ha reconegut la profunditat i la qualitat de 'Cura Sana', amb un guió impactant de Lucía G. Romero i interpretacions destacades de Roser Rendon Ena, Rasvely Lissette Donaire Restituyo i Yaneis Cabrera Ramírez.

Palmarès del Premi Feroz Cinema Jove

El Festival Cinema Jove, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, ha presentat nou notables curtmetratges en competició, destacant-se 'Cura Sana' com a indiscutible guardonat. Este premi s'inscriu dins d'una sèrie de reconeixements lliurats per la AICE, que inclouen també els premis Feroz Zinemaldia a San Sebastián i Feroz Puerta Oscura a Màlaga, tots dedicats a celebrar el millor del cinema en les seues seccions oficials.

La AICE, composta per prop de 250 periodistes i crítics cinematogràfics arreu del país, destaca per la seua missió de promoure l'excel·lència en el cinema i les sèries, ja siga en mitjans tradicionals o plataformes digitals.

A continuació, es detallen els anteriors guanyadors del Premi Feroz Cinema Jove:

  • 2017 - 'Down to the Wire', de Juan Carlos Mostaza
  • 2018 - 'Ahora seremos felices', de Borja Soler
  • 2019 - 'Suc de síndria', de Irene Moray
  • 2020 - Premi no atorgat per les circumstàncies excepcionals de la pandèmia de la covid-19
  • 2021 - 'Dana', de Lucía Forner Segarra
  • 2022 - 'Harta', de Júlia de Paz Solvas
  • 2023 - 'Una terapia de mierda', de Javier Polo

El palmarès del Premi Feroz Cinema Jove demostra la continuïtat del festival com a plataforma per descobrir i celebrar el talent emergent, consolidant València com a referent essencial en el panorama cinematogràfic de tot l'Estat.

Go up