‘Les Arts amb Tu’: L’Orquestra de la Comunitat Valenciana i els artistes del Centre de Perfeccionament inicien la gira 2024

21/06/2024

Les Arts Amb Tú, Orquestra Comunitat Valenciana, Orquesta Comunitat Valenciana, James Gaffigan

Un recorregut musical per tota la Comunitat Valenciana

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) i els artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts Reina Sofia inicien este dissabte, 22 de juny, una nova edició de la gira ‘Les Arts amb Tu’. Este projecte, que es prolongarà durant els mesos de juny, juliol i setembre, inclou un total de 16 actuacions repartides per diverses localitats de les tres províncies valencianes.

Intenció de la gira ‘Les Arts amb Tu’

L'objectiu principal de ‘Les Arts amb Tu’ és portar la lírica i la música simfònica a la ciutadania, mantenint els mateixos estàndards artístics que en les representacions del Palau de les Arts de Santiago Calatrava. Aquesta iniciativa inclou recitals d’òpera i sarsuela a càrrec dels joves artistes de l’Opera Studio, així com concerts de cambra de les diferents seccions de l’OCV: metalls, fustes i cordes. En setembre, es realitzaran concerts simfònics sota la direcció de James Gaffigan.

Inici de la gira: primeres parades

Els cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament seran els encarregats d’inaugurar esta intensa tournée el 22 de juny en la localitat valenciana de Sueca. Els músics de l’OCV se sumaran un dia després, el diumenge 23 de juny, amb una actuació a Benlloc, a la província de Castelló.

Les parades següents de ‘Les Arts amb Tu’ inclouen:

  • Bicorp (23 de juny)
  • Callosa d’en Sarrià (28 de juny i 5 de juliol)
  • Alzira i Puçol (29 de juny)
  • Buñol i Monòver (4 de juliol)
  • Villar del Arzobispo i Bicorp (6 de juliol)
  • Museros (7 de juliol)
  • Cocentaina (11 de juliol)
  • Xàtiva (12 de juliol)

Continuació després de l’estiu

Després del descans estival, el director musical de Les Arts, James Gaffigan, visitarà amb l’OCV el Teatre de la Unió Musical de Llíria (13 de setembre) i l’Auditori Municipal de Cullera (14 de setembre).

‘Les Arts és Inclusió’: música com a integrador social

Paral·lelament, el projecte ‘Les Arts és Inclusió’ continua amb la seua aposta per la música com a element integrador per a usuaris de centres penitenciaris i residències per a la tercera edat de la Comunitat Valenciana. Les seccions de metalls i cordes de l’OCV realitzaran actuacions en els centres penitenciaris d’Albocàsser, Picassent i Villena, mentre que els intèrprets de l’Opera Studio visitaran centres per a majors d’Almussafes i Vila-real.

Este projecte celebra el seu tercer any de funcionament, amb la intenció de potenciar el valor social de la música clàssica i la lírica.

Conclusió

La gira ‘Les Arts amb Tu’ representa una oportunitat per a gaudir de la cultura, en este cas de la música clàssica i lírica en diferents localitats de la Comunitat Valenciana.

Per a més informació sobre les dates i localitats de la gira, podeu consultar la web oficial del Palau de les Arts.

Go up