Tornen Les Corregudes de Joies a Pinedo del 15 al 17 d'agost

14/08/2023

corregudes de joies a Pinedo, carreras de joies en Pinedo

Les tradicionals Corregudes de Joies a Pinedo tornen a omplir d'emoció i història la seua platja, demostrant el seu profund arrelament amb la pedania sud de València. Del dimarts 15 al dijous 17 d'agost, dotze cavalls es llancen al galop sobre l'arena en una celebració que ha perdurat més de 140 anys. L'Associació Corregudes de Joies i Sant Antoni Abat de Pinedo, en col·laboració amb l'Ajuntament de València, han orquestrat esta   cita, que coincidix amb la Festa Grossa de Pinedo.

Índex / Índice
  1. Les corregudes de Joies a Pinedo
  2. Les Joies de Cavalls a Pinedo, festa d'interés provincial

Les corregudes de Joies a Pinedo

L'esdeveniment és un espectacle en el qual genets i amazones rivalitzen en carreres de 700 metres a cavall, sense utilitzar cap tipus de cadira de muntar. L'arrelament d'esta festa tradicional es remunta als temps dels antics homes de l'horta, els quals competien amb pasió per guanyar la preuada joia. Esta joia, un mocador de seda sobre una corona de llorer, era el regal per a la dona estimada en finalitzar la carrera. Així doncs, esta celebració unix història, passió i devoció.

En l'actualitat, tot i que el premi roman el mateix, la prova involucra tant genets com amazones. En l'edició d'enguany, dos dones i deu homes procedents de localitats com Cullera, Sueca, Beniparrell i Pinedo, es llançaran a l'enfrontament en una competició que s'estén al llarg dels tres dies de les Corregudes de Joies. L'organització ha garantit la comoditat dels espectadors amb dues zones de graderia, una per al públic en general i una altra de menors dimensions per a premsa i equips de televisió.

No obstant això, esta festa no es limita únicament a les corregudes. Abans que els cavalls i els seus genets s'enfronten a l'arena, els veterinaris duran a terme una exhaustiva revisió dels animals i la seua documentació.

Tot ha començat a partir de les 18 hores d'este dilluns 14 d'agost, a la zona pròxima al camp de futbol del carrer Mossén Cuenca, i els preparatius donen pas als entrenaments dels genets i les amazones. Les veritables corregudes tindran lloc els dies 15, 16 i 17 d'agost, amb el galop de cavalls per l'arena de la platja de Pinedo a partir de les 18 hores. I per posar el colofó a l'esdeveniment, l'última jornada acollirà el lliurament de trofeus, seguit d'una deliciosa degustació popular d'orxata.

Les Joies de Cavalls a Pinedo, festa d'interés provincial

La trascendència d'esta celebració han fet que les Corregudes de Joies de Pinedo tenen la distinció de Festa d'Interés Turístic Provincial per la Generalitat, una distinció que vol subratllar els valors culturals, socials, esportius i artístics que este esdeveniment tradicional impulsa. A més, esta celebració promou l'esforç, la companyonia, la disciplina, el respecte pel medi ambient i pels animals.

L'Ajuntament de València també ha participat en la conservació i promoció d'esta festa. L'any passat, va concedir una subvenció de 25.000 euros a l'Associació Corregudes de Joies i Sant Antoni Abat de Pinedo per ajudar a cobrir les despeses de l'organització i celebració d'esta festa. Esta ajuda ha permès sostindre els seus diversos aspectes, des de les cavalleries i els servicis veterinaris fins als trofeus i les instal·lacions per al públic.

En resum, les Corregudes de Joies a Pinedo són una celebració que unix passat i present, cultura i passió, i que perdura en el temps com un testimoni de l'essència de la pedania sud de València. Durant tres dies, cavalls, genets i amazones omplin l'arena de la platja amb la seua força i determinació, mantenint viva una tradició que enriqueix la comunitat i ens recorda la importància de les nostres arrels.

Go up