Comença el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2023

12/07/2023

Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, Certamen Internacional de Bandas de Música Ciudad de València.

El certamen internacional de bandes de música Ciutat de València, en la seua 135a edició, és una de les cites més importants per als amants de la música i de les bandes de música. Este esdeveniment de renom internacional enceta el seu programa este dimecres amb l'actuació de les bandes participants en la secció tercera. L'Auditori del Palau de les Arts, un espai emblemàtic de la ciutat, serà l'escenari que acollirà este festival musical fins al 16 de juliol.

Amb una àmplia representació tant de la Comunitat Valenciana com de la resta d'Espanya i altres països com Portugal i Colòmbia, el certamen atrau l'atenció de músics i amants de la música de tot arreu. Des de dilluns passat, s'ha estat desenvolupant el precertamen pels barris i pobles de València, acostant la música als ciutadans i creant un ambient festiu.

Índex / Índice
  1. Les dades del certamen de bandes de música de València
  2. Jurat del certamen internacional de bandes de música Ciutat de València
  3. Música als barris: Una oportunitat per a gaudir de la música a prop
    1. En resum

Les dades del certamen de bandes de música de València

Les dades del certamen són impressionants, ja que s'han inscrit un total de 16 bandes, entre les quals destaquen les procedents de Portugal, Colòmbia i diferents regions d'Espanya, com Mallorca, Terol i Madrid. A més, s'ha convidat a set bandes de la Comunitat Valenciana, entre les quals es troben l'Ensemble de Flautes de València i la Banda Municipal de Música de Badajoz. Per culminar este esdeveniment, la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Miquel Rodrigo Tamarit, oferirà un concert magistral.

El dia gran d'este certamen serà diumenge 16, quan les bandes participants de la secció d'honor competiran per aconseguir el reconeixement més alt. La Unió Musical de Godelleta, la Unió Musical de Torrent, l'Associació Músico-Cultural "La Lira de Pozuelo" de Madrid i la Societat Unió Musical d'Alberic seran les protagonistes d'esta emocionant competició.

Però el certamen comença el dimecres 12, amb la secció tercera, on tindrem l'oportunitat d'apreciar les actuacions de les següents bandes (en ordre d'actuació): la Banda Sinfónica Especial Escuela de Música de Bello de Colòmbia, l'Associació Musical Lira Alcañizana d'Aragó, la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, la Societat Unió Musical de Polop de la Marina i la Unió Musical d'Algímia.

Les obres obligades d'esta secció són "Impulse Engine" de Carolyn Bremer i "El Baile de Luis Alonso" de Gerónimo Giménez, amb arranjaments de José Luis Represas, en commemoració del centenari de la mort d'aquest compositor. A més, com a convidat especial en aquesta secció, tindrem l'actuació de la Brass Band ESMAR de València, dirigida per Luis Gimeno Pérez i amb la participació destacada del trompetista Rubén Marqués.

El dijous 13, a les 17:00 hores, tindrà lloc la secció segona, on les bandes de l'Associació Banda de Música de Manacor de les Illes Balears, el Centre Artístic Cultural "Verge de la Pau" d'Agost, l'Agrupació Musical d'Agullent i la Sociedade Musical de Pevidém de Portugal competiran per mostrar el seu talent i la seua passió per la música.

El dissabte 15, a les 17:00 hores, arribarà l'hora de la secció primera, on la Societat Musical "La Primitiva" de Rafelbunyol, l'Associação Recreativa e Musical Amigos da Branca de Portugal i la Societat Filharmònica Alteanense demostraran la seva destresa i creativitat musical.

Jurat del certamen internacional de bandes de música Ciutat de València

El jurat d'este certamen està format per reconegudes personalitats del món de la música, com Francisco Javier Gutiérrez Juan, director titular de la Banda Sinfónica Municipal de Sevilla; Beatriz Arzamendi Ceciaga, compositora i directora d'orquestra; Carlos Riazuelo, director d'orquestra de Veneçuela; Sara Ramos Contioso, catedràtica de composició; i Alberto Roque, director de banda i professor i Coordinador del Pós-Graduação em Direção de Bandas e Ensembles de Sopros de l'Institut Politècnic de Leiria, Portugal.

Enguany, per a facilitar l'accés a este esdeveniment musical de prestigi, el certamen serà retransmès en directe a través del lloc web http://www.cibm-valencia.com, on els interessats podran trobar tota la informació rellevant sobre aquesta celebració.

Música als barris: Una oportunitat per a gaudir de la música a prop

A més del certamen principal, el precertamen ofereix la possibilitat de gaudir de la música als carrers i pobles de València. Des de dilluns, diferents bandes han actuat en llocs emblemàtics de la ciutat, acostant la música a tots els ciutadans.

El dilluns, la Unió Musical del Centre Històric de València va oferir una actuació al carrer Eugènia Viñes, a Les Arenes. El dimarts, a les 20:00 hores, ha sigut el torn de la Banda Juvenil del Centre Artístic Musical de Moncada, al Mercat de Colón. Més tard, a les 22:30 hores, la Banda Juvenil de la Societat Musical Lira Castellonera oferí un concert a la plaça de la Mare de Déu. Finalment, el divendres 14 de juliol, a les 20:00 hores, l'Associació Cultural Quart Jazz posarà el punt final a esta sèrie de concerts amb una actuació a la plaça de Vicente Gil Ros de Carpesa.

En resum

Així doncs, el certamen de bandas Ciutat de València és una oportunitat única per a gaudir de la música en un entorn excepcional i descobrir el talent i la passió de les bandes participants. Tant si ets un amant de la música com si simplement vols passar una estona agradable immers en sons fascinants, este certamen no et decebrà. No et perdes esta cita musical inoblidable i gaudix de l'esperit únic que impregna este esdeveniment internacional.

Go up