El centre valencià del còmic Micharmut arrancarà amb més de 30.000 publicacions

centre valencià del còmic, centro valenciano del cómic

El Centre Valencià d’Estudis i Conservació del Patrimoni del Còmic Micharmut, promogut per l’Ajuntament de València a través de la Regidoria d’Acció Cultural, s’enriquix amb una nova adquisició de col·leccions privades de còmics valencians inèdits dels anys 1940 al 1960. Gràcies a esta compra, el centre comptarà amb més de 30.000 documents per a investigar i estudiar la història del còmic valencià.

Des de la Regidoria d’Acció Cultural es destaca la importància de la iniciativa, que dona resposta a una petició històrica del sector per a tindre un centre específic per a la investigació, divulgació i salvaguarda del còmic valencià. La regidora Maite Ibáñez destaca que la compra de col·leccions privades de còmic permet “incorporar al patrimoni cultural valencià fons fruit de donacions i compres, evitant així que col·leccions interessants es perden”.

Les publicacions del centre valencià del còmic

La selecció de les adquisicions s’està duent a terme amb l’assessorament del director de la Càtedra d’Estudis del Còmic i de l’Aula del Còmic de la Universitat de València, Álvaro Pons, qui ha assegurat que la nova adquisició “contribuirà a la recerca i l’estudi del còmic valencià i permetrà comprendre millor el seu paper en la cultura valenciana”.

El centre Micharmut ja compta amb quasi 10.000 publicacions procedents de donacions, però la nova compra permetrà ampliar considerablement el seu fons i iniciar les seues activitats amb més recursos. En este nou espai cultural, ubicat al cor del barri del Carme, concretament a la plaça de Tavernes de Valldigna, 4, es desenvoluparan tasques d’arxiu i conservació del patrimoni cultural i creatiu del còmic, investigació, formació i divulgació.

En paral·lel a les obres d’adequació de l’edifici per a la seua nova funció, des de la Regidoria d’Acció Cultural i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València es treballa en la programació d’activitats i en l’adquisició de col·leccions de còmic, amb l’objectiu de fer del centre Micharmut el primer centre públic a Espanya especialitzat en la investigació i conservació del patrimoni cultural del còmic.

Print Friendly, PDF & Email