València decora els seus carrers per al Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats que es complix este 2023

ornamentació Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats, ornamentación centenario de la coronación de la virgen de los desamparados

L’Ajuntament de València fa treballs de decoració extraordinària als carrers que acolliran part dels actes commemoratius del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats. Així doncs, la ciutat es prepara per a una de les celebracions més importants del calendari festiu.

Decoració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats

Esta decoració excepcional que engalanarà els carrers de la ciutat, es basa en elements vegetals i tèxtils, combinats amb l’escut de la ciutat. El carrer de la Pau és el primer carrer que ja lluix esta ornamentació. Les garlandes ornamentals són els elements clau d’esta decoració, i es caracteritzen per ser aèries i aixecar-se damunt de les façanes.

A més a més, el carrer de Sant Vicent, el carrer dels Cavallers, el carrer de Bosseria i el carrer d’Avellanes també es vestiran amb esta ornamentació extraordinària, la qual dignifica els actes amb els quals València celebra el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha informat que esta decoració se suma als elements d’ornamentació floral i vegetal, així com amb els elements també de flor fresca del Gremi de Floristes. Així mateix, també ha comentat que “estes garlandes recuperen la tradicional ornamentació dels carrers”.

D’altra banda, la Regidoria de Cultura Festiva ha iniciat els treballs per a la instal·lació del tapís floral que es col·locarà a la plaça de la Mare de Déu i que reproduirà el que es va instal·lar fa cent anys. Este element serà conclòs este dijous, un dia abans de la primera de les quatre sessions de la dansa protagonitzada per infantils.

A més, la plaça de la Mare de Déu acollirà també la representació de l’obra de teatre Verge de Folls del dramaturg Juan Alfonso Gil Albors. Esta obra teatral es representarà després de la primera sessió de la dansa, i serà una oportunitat per als ciutadans de València per aprofundir en la història i les tradicions de la ciutat.

En resum, la ciutat de València es prepara per a la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats amb una ornamentació excepcional que dignificarà els actes commemoratius i els carrers de la ciutat. Amb la instal·lació de les garlandes ornamentals i el tapís floral a la plaça de la Mare de Déu, els ciutadans podran gaudir d’una experiència visual única que els transportarà en el temps i els farà sentir part de la rica història de València i de la seua devoció a la Mare de Déu dels Desemparats.

Print Friendly, PDF & Email