Blanca Marsillach a Alacant: Una Nit amb els Clàssics. El Legat de Aldolfo Marsillach el 14 de setembre

13/09/2023

Blanca Marsillach a Alacant, Blanca Marsillach en Alicante
Índex / Índice
  1. Blanca Marsillach a Alacant
  2. Una Vetlada amb els Grans Poetes
  3. Adolfo Marsillach, un Referent de les Arts Escèniques

Blanca Marsillach a Alacant

Si t'apassiona l'art teatral i de la rica història de les arts escèniques més próximes, no pots perdre't "Una Nit amb els Clàssics" que arriba al Teatre Principal d'Alacant el 14 de setembre, amb Natalia Millán i Blanca Marsillach com a protagonistes. Este espectacle és un homenatge al llegat de l'icònic Adolfo Marsillach, i en este article et portarem a un emocionant recorregut a través de la història del teatre espanyol dels segles XVI i XVII, així com del llegat del mateix Adolfo Marsillach.

Una Vetlada amb els Grans Poetes

"Una Nit amb els Clàssics" és una obra que transita pels millors textos de la lírica espanyola dels segles XVI i XVII. La trama d'esta producció es basa en una selecció de poemes i en la interacció entre els actors que ens oferixen un joc subtil de complicitats i gestos. És un viatge suggeridor a través dels versos dels grans poetes, com Góngora, Lope, Gil Vicente, Sant Joan de la Creu, Sor Juana Inés de la Cruz, Calderón, Garcilaso de la Vega o Gil Vicente, entre d'altres.

Estos versos, plens d'humor, ironia i modernitat, convertixen "Una Nit amb els Clàssics" en un espectacle elegant i alhora picarol, que captura l'emoció que Adolfo Marsillach va imprimir a la seua carrera. Amb les interpretacions de Blanca Marsillach i Natalia Millán, esta obra històrica arriba als escenaris amb el suport de Marqués de Riscal.

Adolfo Marsillach, un Referent de les Arts Escèniques

Adolfo Marsillach va ser un director, actor i escriptor que va revolucionar l'escena espanyola i va modernitzar el repertori clàssic espanyol amb el seu estil agut, polèmic i ple d'humor. La seua carrera va estar farcida d'èxits i contribucions notables a les arts escèniques.

Des del seu debut com a professional en la companyia d'Alejandro Ulloa i la seua entrada a la companyia de Ramón Martori, fins als seus papers en el teatre i el cinema, Adolfo Marsillach va deixar una empremta indeleble en la cultura espanyola. Va dirigir el Teatre Espanyol i va ser nomenat director del Centre Dramàtic Nacional. Fundà la Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC) i va dirigir-la durant tres anys.

El seu llegat va trascendir les seues pròpies actuacions i direccions. Va publicar un llibre de memòries, "Tan Lluny, Tan Aprop (La Meua Vida)," que va guanyar el XI Premi Comillas de Biografies. Va ser guardonat amb el Premi Nacional d'Interpretació i el Premi Nacional de Teatre, a més de la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts en 1991. Els Premis Max de Teatre van reconèixer la seua trajectòria artística amb un guardó honorífic en l'edició de l'any 2000.

Conclusió

"Una Nit amb els Clàssics" és una oportunitat única per explorar els trésors de la poesia clàssica espanyola i homenatjar el llegat d'Adolfo Marsillach. Este espectacle promet una experiència enriquidora per als amants de les arts escèniques i la literatura. No deixeu passar esta oportunitat de viure la bellesa i la profunditat de la cultura espanyola.

Go up