Compromís demana la Compareixença de la DG de Personal Docent per la caòtica adjudicació de places docents 2023-2024

28/08/2023

Adjudicació de places docents, adjudicación de plazas docentes, Sonia Sancho
Índex / Índice
  1. Adjudicació de places docents
  2. Un procés caòtic que demana explicacions
  3. Interrogants sense resposta
  4. Exigint transparència i claredat
  5. Conclusió

Adjudicació de places docents

En un moment de confusió i preocupació, Compromís ha presentat una petició que exigix la compareixença de la Directora General de Personal Docent, Sonia Amelia Sancho de Vicente. Esta acció ve motivada pel desastrós procés d’adjudicació de places docents per al pròxim curs 2023-2024.

Un procés caòtic que demana explicacions

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, i el diputat i portaveu d’Educació, Gerard Fullana, han dut a terme esta petició de compareixença amb l'objectiu de buscar respostes clares sobre les raons darrere d'este "pitjor procés d’adjudicacions que es recorda a la Generalitat Valenciana", han declarat.

Interrogants sense resposta

Els membres de Compromís també han presentat una sèrie de preguntes específiques que demanen aclariments sobre la situació actual. Es destaca la manca de signatura electrònica o física en l'informe sobre les adjudicacions, presentat pel Conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira. Este informe, atribuït a la DGTIC, genera incertesa donat el seu caràcter anònim i la falta de transparència en relació amb la seua elaboració.

Exigint transparència i claredat

"És sorprenent com el senyor Rovira presenta un informe anònim del qual no només desconeguem qui ho redacta i qui ho demana, sinó que fins i tot manca de la signatura electrònica de la Generalitat. És per això que sol·licitem l’informe complet, així com una copia literal i completa de totes les comunicacions entre la direcció general de Personal Docent, la sotsecretaria i la resta d’òrgans de la Conselleria d’Educació, així com els informes de l’Advocacia de la Generalitat sobre este tema", va expressar Fullana.

A més, s’ha plantejat la qüestió de per què docents amb menys puntuació han estat adjudicats per davant d’altres amb major puntuació. Esta situació genera desconcert i preocupació entre la comunitat educativa, que es manté vigilant i expectant davant dels esdeveniments.

Conclusió

La petició de compareixença de la Directora General de Personal Docent és un pas per esbrinar la veritat darrere del caòtic procés d’adjudicació de places docents. 

Go up