Ja es poden adquirir els abonaments gratuïts de Renfe per a viatjar en transport públic entre el 1 de maig i el 31 d’agost de 2023

abonaments gratuïts de Renfe, transport públic, Cercanías, Rodalies, Mitja Distància, mobilitat sostenible, abonos gratuitos de Renfe, transporte público, Media Distancia, movilidad sostenible

Els usuaris de Renfe poden obtenir els abonaments gratuïts de Renfe per a Rodalies i Mitja Distància per viatjar entre el 1 de maig i el 31 d’agost de 2023. Així ho ha anunciat l’empresa ferroviària, que posa a disposició dels seus clients títols multiviaje específics amb vigència per a cada cuatrimestre natural de l’any.

La mesura arriba després que el Govern aprovara el passat mes de desembre la gratuïtat dels abonaments per al 2023 per als viatgers recurrents. Els usuaris que ho desitgen podran adquirir estos abonaments a través de l’app de Cercanías Renfe i, en el cas dels abonaments de Mitja Distància, a través de la pàgina web de Renfe i altres canals de venda habituals, com ara les estacions o les màquines autoventa. Per fer-ho, els clients han d’estar registrats prèviament.

Per als servicis ferroviaris Avant, es manté el descompte del 50% en els abonaments. Este mateix descompte s’aplica a altres trajectes d’alta velocitat que sˋhan declarats Obligació de Servici Públic (OSP), i que funcionen amb les mateixes condicions que un Abono Avant.

Adquirir els abonaments gratuïts de Renfe

Per agilitzar l’adquisició dels abonaments i evitar esperes innecessàries, l’app de Cercanías Renfe permet la compra dels abonaments recurrents de Cercanías i Rodalies de manera ràpida, senzilla i àgil, generant un codi QR que es descarrega al telèfon mòbil i que posteriorment es podrà utilitzar en el control d’accés de les estacions.

Cal destacar que, encara que els abonaments són gratuïts, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Cercanías i Rodalies, i de 20 euros per a cada servei de Mitja Distància convencional. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, un cop es constate que s’ha complit la condició de realitzar 16 desplaçaments durant estos quatre mesos.

Per als xiquets menors de 14 anys sense DNI, s’ha creat, a més, un abonament recurrent per a servicis de Mitja Distància, que podrà ser adquirit a través de la pàgina web de Renfe o per l’app de Renfe. El pare, la mare o el tutor podran adquirir, mitjançant el seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de nen per a un origen i destí, durant el període de validesa.

Els viatgers que hagen utilitzat l’abonament gratuït de Cercanías, Rodalies o Mitja Distància en el primer cuatrimestre de 2023, se’ls retornarà la fiança, sempre que hagen complit les seues condicions. Així mateix, Renfe ha habilitat una línia telefònica específica, el número 91 919 15 67, per a informar als clients sobre estos abonaments gratuïts.

Esta mesura, que forma part de l’estratègia de fidelització de clients de Renfe, té com a objectiu incentivar l’ús del transport públic, especialment en períodes de vacances, així com afavorir la mobilitat sostenible.

Amb esta iniciativa, Renfe es suma a altres empreses del sector del transport que han implementat mesures similars per incentivar l’ús dels seus servicis i impulsar la mobilitat sostenible.

Congelació dels preus dels bitllets senzills

El preu dels bitllets senzills de Rodalies, Mitja Distància Convencional i Avant continuaran congelats en 2023. Així, després de prorrogar la gratuïtat i els descomptes del transport públic per a viatgers habituals, el Govern ha decidit, un any més, no revisar les tarifes, en línia amb la seua estratègia de fomentar l’ús del transport públic col·lectiu per a promoure una mobilitat sostenible i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Esta decisió, a més, ajuda a alleujar la butxaca dels ciutadans en un escenari d’alt preus de l’energia, que impacta principalment en la mobilitat quotidiana. Les tarifes de tots els servicis OSP (obligació de servici públic) porten congelades des de l’entrada en vigor del contracte OSP signat entre l’Administració General de l’Estat i Renfe el 18 de desembre de 2018. Amb este nou contracte, es van revisar les tarifes de Mitja Distància convencional i Avant i no s’han tornat a revisar des d’aleshores. Les tarifes del servei de Cercanías ja estaven congelades amb anterioritat.

En resum

En resum, Renfe posa a disposició dels usuaris abonaments gratuïts per a viatjar en Cercanías, Rodalies i Mitja Distància entre el 1 de maig i el 31 d’agost de 2023, amb l’objectiu d’incentivar l’ús del transport públic i afavorir la mobilitat sostenible.

La adquisició dels abonaments es pot realitzar a través de la seva app o de la seva pàgina web, i es requerix el pagament d’una fiança que es retornarà si es complixen les condicions establides. 

Print Friendly, PDF & Email