València, Berlanga i el seu cinema en una ruta turística

24/05/2021

2021 05 24 ruta Berlanga 2

L’Ajuntament de València ha inaugurat una ruta turística que té com a protagonista el cineasta valencià Luis García Berlanga i el seu cinema. Una ruta impulsada per Visit València que vol repassar les vivències del director valencià i les seues relacions amb la ciutat que el va vore nàixer.

I també com va influir València en el propi Berlanga, “en el seu caràcter mediterrani i alegre i en les seues pel·lícules que el mateix va definir com a falleres, pirotècniques i rodades sobre la inspiració instantània del pensat i fet”, va dir la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

Esta ruta es va inaugura el passat dissabte 22 de maig i té per nom “València i el cinema de Berlanga”. La vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, presentaren esta ruta. Una activitat que recorrerà els punts de la ciutat que van inspirar la seua filmografia.

Índex / Índice
  1. L'Any García Berlanga i la ruta turística per València
    1. L’Ajuntament participa en unes altres activitats de promoció de Berlanga

L'Any García Berlanga i la ruta turística per València

Esta iniciativa s’emmarca en la celebració de l’”Any García Berlanga”, el qual acabarà amb la gala dels Premis Goya 2022 a València.

Gómez va destacar que “València està bolcada per a commemorar este any centenari del naixement del director de cinema Lluís García Berlanga. I l'objectiu d'esta i altres iniciatives ja anunciades és retre homenatge al cineasta valencià i Fill Predilecte de la ciutat, i reivindicar el seu llegat”.

Així, la vicealcaldessa va afegir que “Amb esta ruta farem valdre els diferents espais que van inspirar al nostre realitzador universal per al rodatge de les seues pel·lícules, i coneixerem millor la seua obra a través de València, a més d’aproximar-la a tots els segments de la població".

L’Ajuntament participa en unes altres activitats de promoció de Berlanga

Per part seua, García va manifestar que “Berlanga ha contribuït a projectar la imatge de València com a ciutat de cinema i com a plató de rodatges”, ha agraït el treball realitzat per les guies turístiques que s'encarregaran de realitzar cada dissabte estos recorreguts, prèvia sol·licitud en la web de Visit València i fins que s'esgote la demanda”.

Esta ruta turística de Berlanga per la ciutat de València no es l'única participació de l'Ajuntament. Així, Sandra Gómez va recordar que l’Ajuntament participa en la resta d’activitats promogudes per la Generalitat i en unes altres accions. Així va informar la seua reunió amb la Coordinadora de Societats Musicals de València. En este cas per tal de vore la possible col·laboració “perquè el director de Benvingut Mister Marshall! també va exportar en les seues creacions les festes i les tradicions populars valencianes”.

Go up