Skip to content
Oci

Quedada per la Nit Internacional d’Observar la Lluna

05/10/2019
Observació de la Lluna
Comarca: València

L’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA) ha organitzat una observació de la Lluna amb telescopis per al dissabte 5 d’octubre a partir de les 20. 30 h. Esta convocatoria, oberta a tota la ciutadania, està motivada per la celebració de la “Nit Internacional de l’Observació de la Lluna” (International Observe the Moon Night, InOMN), promogut per la NASA. La cita és a l’exterior del local de l’associació, al barri de Patraix.

Esta nit d’observació té lloc a tot el món i és un programa mundial de divulgació pública. Expliquen des d’AVA que esta activitat ”està patrocinada per la missió Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) i altres organitzacions astronòmiques de la NASA (com la Divisió d’Exploració del Sistema Solar) que fomenta l’observació, l’apreciació i enteniment de la nostra Lluna i la seua connexió amb la ciència i l’exploració planetàries”.

Una cita anual per a vore la Lluna

Esta Nit Internacional d’Observar la Lluna té lloc cada any en setembre o octubre, prop de la fase de Lluna creixent, que des d’associació indiquen que és el “millor moment per a la seua observació”. Esta múltiple “quedada” invita a totes les persones interessades en l’astronomia a sumar-se a esta observació múliple portant el seu propi telescopi.

Observar la lluna des de Patraix

Com hem dit la cita d’AVA és sobre les 20:30 a l’exterior del seu local, el qual està situat al final del C/ Profesor Blanco. En eixe moment la lluna estarà en fase de quart creixent.

Els assistents tindran l’oportunitat única de contemplar mitjançant potents telescopis els impressionants detalls del relleu lunar, com ara mars, cràters, muntanyes, valls, clivelles, serralades, etc.

A més AVA recorda que el planeta Saturn es trobarà molt prop de la Lluna eixa nit, per la qual cosa este planeta també será objecte d’observació. La ciuta s’estima que dure fins les 23:30 h. aproximadament.

Una activitat oberta al públic

Com hem dit adés qualservol persona pot acostar-se i si té telescopi participar és activament. Esta activitat és gratuïta.

Print Friendly, PDF & Email