
Ja es pot reciclar alumini i acer lleuger en el contenidor groc

València es convertix en la primera ciutat de l’Estat que pot reciclar productes d’alumini i acer lleuger en el contenidor groc. Actualment, la ciutat disposa de més de 2.500 d’estos contenidors.
Per a fer açò possible s’han sumat els esforços de l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i l’empresa Nespresso.
Ja podem vore els nous vinils en estos contenidors on s’explica els diversos productes que es poden dipositar en estos contenidors grocs, dins de la campanya “En València, si és lluent va al groc”.
El regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, va reconéixer “l'interès i la voluntat de Nespresso”, que sufraga el cost total de la campanya d'informació i conscienciació a la ciutadania, i la seua “facilitat a l'hora de donar-nos una eina que col·loca a València com a primera ciutat d'Espanya que permetrà dipositar els productes d'alumini i acer lleuger en el contenidor groc”.
El regidor també indicà que encara que “molts veïns i veïnes ja tiraven en el contenidor groc molts d'estos productes per lògica”, el problema residia en què “estos residus no eren captats en el procés de separació per la planta perquè tenen una composició que la planta no era capaç de separar a diferència d'altres productes”.
D’esta manera, Campillo explicà que “hem adaptat el contenidor groc perquè estos residus puguen dipositar-se i que en la planta puguen ser separats adequadament i ser recuperats i introduir-los en el sistema”. “Cal evitar que estos productes acaben al final en l'abocador, que és el que està ocorrent actualment”. I ha afegit que este projecte suposa “un fet sense precedents a Espanya, sent València la primera ciutat que fa efectiva l'obertura del contenidor groc per a esta mena de productes”.
Productes que admeten els contenidors grocs
Davant el possible dubte que pot sorgir respecte finalment els productes d'alumini o no que es poden dipositar per a reciclar en el contenidor groc, ací oferim la llista: càpsules de cafè d'alumini, bosses de snacks; paper d'alumini; tulipes d’alumini; tapes d’obri-fàcil; bosses de café; tapes de iogurt; safates d’alumini; gots de veles; morrons de vi i cava; tubs de pasta de dents; tubs de metall; i safates d'alumini; entre altres.
Esta campanya de conscienciació i divulgació ciutadana, al costat de COAALI i la Conselleria de Transició Ecològica, s'inicià el 24 de juliol i està sufragada per complet Nespresso.
Campillo explicà que per a fer més fàcil les coses “es contractarà un equip professional d'educació ambiental que visitarà diverses zones de la ciutat com a platges i piscines per a donar a conèixer als veïns i les veïnes que ja poden dipositar-se estos productes en el contenidor groc”.
Per la seua part, la secretària autonòmica de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Paula Tuzón, va destacar que “València és la primera ciutat a Espanya a implementar este projecte, perquè és molt important que ens situem en estemarc exemplaritzant i que tant de bo puguem exportar a la resta d'Espanya”.
Per la seua banda el director general de Nespresso a Espanya i portaveu de COAALI, Thomas Reuter, ha enaltit un projecte “d'innovació mediambiental que posa a València com a referent en la gestió eficient de residus i que es dirigeix cap a models més circulars i sostenibles”.
També va reivindicar “la col·laboració i el compromís de la ciutadania perquè este projecte no es quede debades” i va remarcar que “volem que els valencians i les valencianes sàpiguen els beneficis que suposa este projecte per al medi ambient, un projecte pioner a Espanya que segur que serà un èxit”. Reuter ha agraït a l'Ajuntament de València que “ha cregut des del primer dia en este projecte”.
Relacionades / Relacionadas