L’Arxiu del Regne de València exposa ‘La Corona d’Aragó dibuixada. Història i ficció’

'La Corona d'Aragó dibuixada. Història i ficció'
'La Corona d'Aragó dibuixada. Història i ficció'

L’Arxiu del Regne de València exposa l’exposició ‘La Corona d’Aragó dibuixada. Història i ficció’,  que reflectix a través del còmic i l’humor gràfic, la història d’Espanya del segle XII al XV.

L’exposició té quatre seccions: ‘La història contada en vinyetes’, ‘La ficció històrica’, ‘Que l’humor ens acompanye!’ i ‘Tirant lo Blanc’. La mostra es completa amb documents originals de l’Arxiu del Regne de València i la Biblioteca Valenciana.

La mostra, itinerant i promoguda pel Ministeri de Cultura i l’Arxiu de la Corona d’Aragó per a commemorar el 700 aniversari de la seua creació, està comisariada per Antoni Guiral i Jordi Riera Pujal.

En l’exposició el visitant podrà fer un recorregut per la conquesta de Mallorca, del regne de València i de Nàpols, les gestes dels almogàvers a  Bizancio i a Grècia, les Croades, així com personatges històrics, com Jaume I, i de ficció, com Tirant lo Blanch.

Autors de l’exposició

Entre els autors d’aquesta mostra podem citar Albert Maestro, Josep Vinyals, Jaume Marzal, etc.. A més, trobarem els valencians Miquel Ambrosio Zaragozà (‘Ambròs’), Jesús Huguet Enguita, Vicent Llobell (‘Sento’), Manuel Boj, Toni Laveda, Joan Josep Torneo, Cristina Llevarán, Joan Verdú, Enric Calvo i Enric Solbes.

En la inauguració van participar el subdirector de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, Albert Torra, el subdirector general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Vicent Moreno, i el director de l’Arxiu del Regne de València, Francesc Torres.

L’exposició podrà visitar-se de dilluns a divendres de 9.00 a 14.30 hores des del 26 de setembre fins al 6 de gener de 2018.

Print Friendly, PDF & Email