Skip to content

Mesuren la Senyera per a traslladar-la

04/02/2020
Senyera
Comarca: València

Este dimarts, tècnics d’una empresa especialitzada en el transport d’obres d’art han pres mesures a la rèplica de la Senyera exposada en el Museu Històric Municipal per a poder traslladar-la.

Esta acció tè l’objectiu elaborar una caixa de transport feta de manera específica per a la Senyera per a poder traslladar-la des de l’Ajuntament fins a l’IVACOR, on serà restaurada. Fa uns dies l’IVACOR (Institut Valencià de Conservació i Recuperació de Béns Culturals) autoritzà este trasllat.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha explicat que  “l’objectiu és que la pròxima processó cívica del 9 d’octubre, l’emblema de tots els valencians i valencianes isca a desfilar completament restaurat i rehabilitat”.

Com explicà la regidora «els problemes que acumula esta Senyera vénen de lluny, ja que va ser confeccionada el 1930 i acumula cert desgast, una situació que ha fet que ens posem mans a l’obra».

Tello també informà que «treballem en dos vies: d’una banda, esta restauració de la rèplica que està exposada en el museu històric i alhora, en la confecció d’una nova rèplica de l’original, la del segle XVI, a través d’un conveni amb Silknow» .

Glòria Tello va dir que «des de l’Ajuntament de València posem en valor els nostres emblemes i treballem per mantindre’ls en les millors condicions possibles, la Senyera és de tots i totes i hem de garantir que estiga perfecta».

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.