Skip to content

Les llums de Nadal s’encendran el dia 29

23/11/2019
Arbre Nadal 2018
Comarca: València

Enguany, l’encesa de les llums de Nadal està prevista per al dia 29 de novembre i arribarà als carrers de Russafa i de les Barques. També es planteja la inclusió de ‘vitroleds’, les quals imiten l’efecte de les vidrieres, de manera que seria visibles també de dia. En este cas formarien part de l’ornamentació als carrers de la Pau i de Sant Vicent i també estaran presents a l’arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament, que enguany presentarà unes tonalitats càlides.

L’Ajuntament ha incrementat el pressupost d’estes llums de Nadal i arriba als 121.000 euros, IVA inclós, al voltant d’un 20 per cent més que l’any passat, quan s’hi va invertir 96.800 euros.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, destacà que “l’augment de decoració de Nadal dona resposta a les demandes dels veïns i veïnes de València i impliquen una visió integradora de la ciutat”.

Per la seua banda el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, posat en valor la festa de Nadal a València com una “celebració estratègica de la ciutat, amb una important repercussió social, cultural i econòmica, que es reforça amb la incorporació de la doble sessió de les campanades, la Bústia Reial i les activitats als barris o la nova configuració artística de la Cavalcada de Reis per convertir-la en la que València mereix”.

Descentralitzar la festa de Nadal per tota la ciutat

A més, s’ha inclós a la Font d’En Corts on, per petició ciutadana, lluirà un rètol de “Bon Nadal” en la carretera. Segons la regidora, “València és una ciutat de barris, i la nostra política està encaminada a atendre les demandes del veïnat que històricament han estat oblidades en benefici d’una política centralista i de grans esdeveniments”.

D’esta manera, indica Fuset, que es manté la descentralització als barris dels últims anys. També, va afegir el regidor, es reforça el centre històric per ajudar al xicotet comerç en la seua campanya de vendes més important de l’any.

L’increment en la inversió del servici d’il·luminació ornamental per al Nadal ha sigut constant en els últims 4 anys. D’esta manera, en 2015 es van destinar 60.000 euros i s’arribà fins als 80.000 euros, sense IVA, en 2018.
En les llums d’este 2019 hi haurà quasi 120 punts decoratius de llum per la ciutat. Estos punts seran arbres de Nadal, rètols, arcs, la il·luminació del Betlem, etc. en més d’una trentena de carrers, places i pobles de València.

Finalment, comentar que a la Plaça de l’Ajuntament hi haurà elements decoratius al principi dels carrers que donen a la plaça: Carrer Sang, Periodista Azzati, Carrer de Lloria, Carrer Barques, Marques de Sotelo, Russafa, Ribera, Correus, En Llop, Carrer Barcelonina, Carrer Cotanda i María Cristina.

Print Friendly, PDF & Email