Skip to content

C’s anuncia els ‘Premis Festes i Tradicions Ciutat de València’

10/12/2019
Amparo Picó - Fernando Giner
Comarca: València

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, va anunciar dissabte passat que l’any que ve el seu grup muncipal entregarà els ‘Premis Ciutadans Festes i Tradicions Ciutat de València’. A través d’estos premis C’s reconeixerà a persones o col·lectius la labor dels quals haja sigut “altament significativa en l’àmbit de les festes i tradicions valencianes”.

La regidora de C’s, Amparo Picó, va indicar que “En el grup municipal Ciutadans som conscients del privilegi que tenim els valencians en comptar amb un rellevant patrimoni cultural i festiu, amb més de 80 festes, amb les seues respectives tradicions, celebrades a la ciutat de València”. I va afegir que “moltes d’elles amb segles d’història, com les Falles, la Setmana Santa Marinera, la Festa Vicentina, el Corpus i els Moros i Cristians, entre altres, així com les nombroses festes populars i patronals dels barris de la nostra ciutat”.

Estos ‘Premis Ciutadans Festes i Tradicions Ciutat de València’ tenen com a  principal objectiu posar en valor i reconéixer el treball de 14 persones o col·lectius en diferents categories establides.

D’esta manera, es concedirà el Premi a la festa de la Setmana Santa Marinera de València; Premi a la Festa Vicentinas; Premi a la festa del Corpus Christi; Premi a la festa de Moros i Cristians; Premi a les festes de barris i pobles; Premi a les tradicions valencianes; Premi als gremis i oficis artesanals; Premi a l’art de la pirotècnia; Premi a la singular labor de l’artista faller; Premi a la trajectòria musical; Premi a la difusió cultural; Premi als projectes solidaris i Premi als mitjans de comunicació especialitzats en festes.

Finalment, Picó va recordar que “a València, hi ha moltíssimes persones que treballen, altruistament, durant els 365 dies de l’any perquè es puguen celebrar les nostres festes, a més de fer que aquestes perduren.  Dones i homes amb una destacada trajectòria, als quals volem fer un merescut reconeixement públic”.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.