L’Ajuntament mantindrà les ajudes directes al sector faller en 2022

26/08/2021

ajudes sector faller ayudas sector fallero

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i alcaldessa en funcions, Pilar Bernabé, anuncià el manteniment de les ajudes directes al sector faller en l’any 2022. Bernabé va fer estes declaracions en la seua visita a la Ciutat de l’Artista Faller fa uns dies.

Estes ajudes directes al sector faller seran per a artistes fallers i sectors tradicionals relacionats amb les festes de la ciutat. Per a fer-ho s’utilitzaran recursos propis del consistori. L’alcaldessa en funcions també anuncià unes ajudes especials o bonificacions per als o les artistes que s’instal·len a la Ciutat de l’Artista Faller. En este cas es busca revitalitzar este espai artesanal, en este cas faller, de la ciutat.

Bernabé ho explicava dient que “Hem vingut a la Ciutat de l’Artista Faller per informar al col·lectiu d'artistes fallers que l'Ajuntament de València mantindrà l'any que ve les ajudes per als artistes fallers i als sectors tradicionals de la ciutat de València amb recursos propis. Durant este any, gràcies al Pla Resistir, hem pogut ajudar el col·lectiu d'artistes fallers i també els sectors tradicionals lligats a la festa gràcies a eixes ajudes”.

La regidora continuà dient que “el nostre compromís, i així vull traslladar-lo al gremi d’artistes fallers i també a tots els professionals que es dediquen a la indumentària valenciana, l'orfebreria i tots els sectors relacionats directament amb les festes, és que l'Ajuntament l'any que ve continuarà mantenint eixes ajudes per a este sector amb els seus propis recursos”.

Bonificacions per instal·lar-se a la Ciutat de l’Artista Faller

Com hem dit adés, Bernabé va fer insistència en les bonificacions que l’Ajuntament activarà quan l’artista comence a treballar en l’espai faller de la ciutat. La regidora explicà que “A més d'eixes ajudes directes que mantindrem, també col·laborarem en la revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller. Junt amb les ajudes que rebran els artistes fallers, hi haurà una bonificació extra per a tots aquells artistes fallers que estiguen a la Ciutat de l'Artista Faller i aquells artistes que vulguen vindre a llogar o a comprar".

I va afegir que “Tots ells tindran bonificacions a l'hora d'establir-se en este polígon industrial artesà. Hem vingut a reivindicar i a comprometre'ns directament amb els artistes fallers i amb el sector tradicional de les indústries relacionades amb les nostres festes i amb la Ciutat de l'Artista Faller”.

Finalment, l’edil va avançar que l’Ajuntament està estudiant que les bonificacions segurament estaran relacionades amb despeses corrents. En este cas s’inclourien lloguers, manteniments de nous, subministraments, etc.

Pilar Bernabé

Go up