Skip to content

Multa de 150 euros per abandonar excrements canins

23/01/2020
campanya excrements canins
Comarca: València

En esta ocasió la campanya de l’Ajuntament de València que fa referència als gossos va dirigida a les persones propietàries i la recollida dels excrements canins, i avisa de la multa de 150 euros en cas d’abandonar-los. Una campanya de conscienciació i civisme que ajude a mantindre la neteja en les vies urbanes que porta per lema «El gos és teu. El barri, de totes i tots”.

La campanya contra el fet d’abandonar els excrements canins la va presentar este passat dimarts el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. El regidor explicà que «esta campanya és fruit, d’una banda, de la ferma voluntat del Govern municipal de millorar l’índex d’aprovat que la ciutadania va atorgar a la neteja de la via pública, segons els últims baròmetres municipals i l’OCU; i per una altra, del convenciment que, per a aconseguir una ciutat neta és essencial generar una consciència social».

Així, esta campanya té quatre plantejaments: 1. Despertar la consciència de les persones propietàries de gossos de la seua responsabilitat en la recollida dels excrements; 2. Reconeixement que la resta de persones no tenen per què patir la deixadesa pròpia; 3. Convenciment que el problema no són els gossos; i 4. La conclusió que el problema són les persones que no actuen de manera cívica.

La imatge gràfica de la campanya contra els excrements canins

En el cartell de la campanya podem vore un gosset que avisa l’espectador sobre les conseqüències econòmiques per a qui abandone al carrer els excrements de la seua mascota. En este sentit, la sanció mínima prevista  ascendix a 150 euros. La imatge ha sigut cedida de manera desinteressada a l’Ajuntament de València per l’Ajuntament de Viena (Àustria).

Promoció de la campanya

Novament el mobiliari urbà (85 unitats) i el canal de l’EMT promocionaran esta campanya en les pròximes setmanes. També es repartiran 10.000 unitats de vinils adhesius entre els comerços de la ciutat, associacions de veïns i veïnes, associacions falleres i dependències municipals. I  s’instal·laran 1.000 unitats de cartells encunyats en forma d’estaca que es clavarà directament sobre les zones en les quals s’ha detectat una major presència del fem animal.

Finalment, s’habilitaran dispensadors de bosses en 616 papereres de la ciutat. D’esta manera es pretén ajudar a la recollida dels excrements. Les bosses són de tipus compostable i es poden depositar els contenidors marrons, de fem orgànic.

Sergi Campillo
Sergi Campillo

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.