Skip to content

Alejandro Santaeulalia planta enguany la falla de Noscarmientas

25/08/2021
Noscarmientas - Alejandro Santaeulalia
Comarca: València

La comissió de la Falla Noscarmientas ha anunciat que trenca la seua tradició de 40 anys de falles fetes per la comissió i que l’artista Alejandro Santaeulalia planta el seu monument este setembre.

La falla Noscarmientas, com és coneguda la Falla Cadis – Retor Femenia – Puerto Rico, ha fet este anunci després de díhuit mesos sense festa fallera.

El president d’esta falla, Jaume Bronchud, ha explicat que «No renunciarem als senyals d’identitat pròpies de la comissió com l’enginy, la gràcia o el tombe». No obstant això, ha assegurat que «comptar amb Alejandro Santaeulalia és un somni per a qualsevol falla i especialment per a la nostra, on la passió per la falla ens ha portat quatre dècades a escatar, clavar i pintar en el nostre propi casal».

Unes falles diferents que també ho seran per a esta comissió del barri de Russafa. Bronchud ha informat que Santaeulalia ha treballat en els últims mesos en un monument que «estem convençuts sorprendrà i molt als qui ens visiten». En estes falles tan diferents, esta comissió continuarà militant en la secció 3a B.

Agraïment a Santaeulalia

El president d’esta falla ha volgut «agrair a Alejandro la seua implicació amb este projecte i amb la nostra falla, per convidar-nos a somiar desperts en l’època més difícil per a qualsevol comissió».

Bronchud ha afirmat que «Tornarem a idear, dissenyar i fer falla des del nostre taller». I ha afegit que, no obstant això, «el retorn de les falles al carrer, es mereixien un moment tan especial com el que viurem».

Una excepció després de 40 anys de tradició fallera

Així, Alejandro Santaelalia plantarà en una falla que porta 40 anys fent el monument per la pròpia comissió. Este artista, que plantarà la falla municipal de 2022, té una llarga trajectòria. Els seus treballs s’han vist des de la mateixa plaça de l’Ajuntament a Nou Campanar. Passant per L’Antiga, Exposició, Regne, Maestro Gozalbo, Arxiduc Carles – Chiva, Barraca – Espadán, Bisbe Amigó – Cuenca i Ramiro de Maeztu – Lleons, etc.

La plantà de la falla de Noscarmientas que planta Alejandro Santaeulalia tindrà lloc el 30 d’agost i «seguint totes les mesures de seguretat, convidem que la gent puga gaudir d’una falla més que especial per a nosaltres».

Print Friendly, PDF & Email