Skip to content

Rafael Solaz dona a la Biblioteca Valenciana documents de Blasco Ibáñez

03/12/2019
Rafael Solaz dona documents de Blasco Ibáñez a la Biblioteca Valenciana
Comarca: València

La Biblioteca Valenciana ha vist incrementat el seu fons documental sobre l’escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez. I és que la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha rebut del bibliògraf Rafael Solaz un conjunt documental format per una vintena de documents datats entre 1921 i 1922 sobre Vicente Blasco Ibáñez.

Els documents de Rafael Solaz sobre Blasco Ibáñez

Estos documents que ha entregat Rafael Solaz sobre Blasco Ibáñez són de diverses característiques. Així, podem trobar contractes, correspondència i una minuta del conveni entre Vicente Blasco Ibáñez i Helge Erichsen&Co.S.Forlag, relatius a la traducció de ‘Sangre y arena’ i ‘A la sombra de catedral’ al noruec, danés i suec. Esta traducció finalment es realitzaria només al suec per part de Bruno Lindblom per la qual Blasco Ibáñez rebria 500 corones noruegues en concepte de drets.

Documents de Blasco Ibáñez a la Nicolau Primitu

A la biblioteca ja hi ha altres documents sobre els contractes de Vicente Blasco Ibáñez, amb productores de Hollywood i drets d’edició de les seues obres en diversos països (els Estats Units, Itàlia, Alemanya, etc.).

Igualment, en el fons Nicolau Primitiu es conserven les traduccions al suec de ‘Sangre y arena’ i ‘A la sombra de la catedral’ realitzades per Bruno Lindblom, que van ser editades en 1923 i 1924 per P.A.Norstedt & Soners.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.